Granola galore: Sergio Herman & La Favo lanceren 3 exclusieve smaken
© Pers

Granola galore: Sergio Herman & La Favo lanceren 3 exclusieve smaken

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 1 min

La Favo, het geesteskind van Bie Verheye, is in België al langer bekend om haar signatuur quinoa granola. Nu brengt ze samen met sterrenchef, Sergio Herman, drie nieuwe exclusieve smaken uit, geïnspireerd op de Zeeuwse roots van de kok. Premium granola's met op zijn Sergio's 'net dat tikkeltje meer'. Ambachtelijk en Belgisch om je dag goed in te zetten.

De smaken zijn duurzaam bedacht en werken rond streekproducten. Zo ben je gezond voor jouw lichaam en dat van de wereld. Pssst  Vind de recepten van Sergio onderaan om jouw granola’s naar een hoger niveau te tillen.

/

Drie nieuwe smaken

La Favo en Sergio Herman beslisten samen drie nieuwe smaken op de markt te brengen. Noten & Duindoornbes, Boekweit & bessen en chocolade & pistache. Met quinoa als rode draad door het verhaal, mixt Sergio deze met vertrouwde ingrediënten uit zijn keuken. De meest vernieuwende mix klinkt je misschien niet zo bekend in de oren, maar is een vers en lokaal product. De duindoornbes is een klein, zurig besje dat groeit in de Zeeuwse duinen. Het is de favoriet van Sergio Herman, gemixt met geroosterde noten.

Lafave_granolasmaken

Pers

/

Granola proeven op topniveau

Je kan de granola’s proeven in de winkel, maar ook in topchef Sergio’s nieuwe ontbijtconcept van ‘The Pine House’, het vernieuwde strandhotel in Cadzand-Bad. Op zoek naar pure producten om hun ontbijtassortiment aan te vullen was de link met ‘La Favo’ snel gelegd.

Sergio: ‘La Favo staat voor een prachtig product waarbij ambachtelijkheid en pure ingrediënten primeren. Als ambitieuze jonge onderneming was het de perfecte partner om een vernieuwende, culinaire granola mee te lanceren.’

sergioherman_bieverheye_mc

Pers

/

Meer dan ontbijt alleen

Granola is meer dan ontbijt alleen, dat is wat Bie Verheye en Sergio willen laten zien. Het is een veelzijdig product waar je creatief mee kan omgaan in de keuken. Wij geven je de lekkerste receptjes mee:

Ruby chocolade en Berry quinoa granola bar

rubygranolabar_mc

Pers

Benodigdheden:

300 gr Ruby chocolade

90 gr Boekweit & Bes quinoa granola

Bereiding:

Smelt de Ruby chocolade en meng er de Boekweit & Bes quinoa granola door. Stort de massa uit op bakpapier zo ongeveer chocoladereep dik en laat opstijgen. Breek of snij de reep in stukken en strooi er extra granola over.

Chocolade quinoa granola rotsjes

chocoladerotsjes_mc

Pers

Benodigdheden:

200 gr Chocolade & Pistache quinoa granola

40 gr pure chocolade

25 gr melk chocolade

20 gr witte chocolade

Bereiding:

Smelt de drie soorten chocolade samen en menger er de Chocolade & Pistache quinoa granola doorheen. Vorm rotsjes met behulp van een lepel en plaats deze op een plateau met bakpapier. Laten opstijven in de koelkast en klaar!

Lees meer Marie Claire: Bakken voor beginners: zo win jij Bake-Off Vlaanderen 2019, Tien heerlijke veggiespreads voor op je boterham, Deze cheesecake met rode vruchten maak je zonder oven, Glutenvrij eten in Brussel: vijf adresjes

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgisch, Granola, Healthy, Koken, La fave, Ontbijt, Recept, Sergio Herman.