Rum month: drie heerlijke rumcocktails voor bij het aperitief
© Getty Images

Rum month: drie heerlijke rumcocktails voor bij het aperitief

Leestijd: 1 min

De weergoden gunnen ons de laatste dagen bijzonder goed - en misschien wel een tikkeltje té - warm weer. Wat daar buiten een verfrissende duik goed bij past? Een heerlijke cocktail. Bacardi tipt drie versies van iedereens favoriete klassiekers naar aanleiding van rum month. 

/
1. Daiquiri

bacardi

INGREDIËNTEN
50 ml BACARDÍ Carta Blanca Rum
25 ml limoensap
2 theelepels extra fijne suiker

METHODE
Giet de suiker en het limoensap in een cocktailshaker, en roer tot de suiker is opgelost. Voeg BACARDÍ Carta Blanca Rum toe.
vul de shaker tot de helft met ijsblokjes en voeg crushed ijs toe om de shaker te vullen. Schud krachtig tot het geheel goed gekoeld is. Zeef door een fijn theezeefje in een gekoelde Coupette.

/
2. Mojito

bacardi

INGREDIËNTEN
50 ml BACARDÍ Carta Blanca Rum
25 ml limoensap
12 muntblaadjes
2 theelepels extra fijne suiker
25 ml sodawater

METHODE
Voeg de BACARDÍ Carta Blanca Rum, limoensap, suiker en munt toe aan een highball-glas. Druk op de munt met een barlepel om olie vrij te maken. Voeg crushed ijs toe, bijna tot aan de top, en draai. Top met een scheutje club soda en meer crushed ice. Garneer met een takje munt en een partje limoen.

Lees ook: 5 tips om ‘s nachts de hitte te lijf te gaan

/

3. Pina Colada

bacardi

INGREDIËNTEN
50 ml BACARDÍ Carta Blanca Rum
25 ml ananassap
37,5 ml kokoswater
3-4 stukjes verse ananas
2 theelepels basterdsuiker

METHODE
Plet 3-4 stukjes ananas voorzichtig in een shaker. Voeg het ananassap, het kokoswater en de basterdsuiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de BACARDÍ Carta Blanca en ijs toe, en schud krachtig. Serveer in een hurricane glas met crushed ice. Garneer met een ananasschijfje en een ananasblad.

Lees ook: 75,7% van de Belgen drinkt niet genoeg: zoveel liter heeft je lichaam nodig

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Apero, Cocktails.