Reisverslag: cruisen voor beginners
©

Reisverslag: cruisen voor beginners

Leestijd: 2 min

Slechts één keer in- en uitpakken. Adembenemende en exclusieve locaties bezoeken. En zowel op luxe- als culinair vlak meer dan waar voor je geld krijgen. Is het nog verwonderlijk dat op cruise gaan in 2020 populairder is dan ooit?

Met een cruise ontdek je immers de wereld op een luxueus schip. Of dat schip nu groot is of klein, en of je nu naar de Middellandse Zee of de Caraïben wil: de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar één ding is zeker: aan entertainment geen gebrek. Op een cruiseschip ervaar je een kleine internationale microkosmos waar je je geen seconde in verveelt. Exclusief shoppen, je kans wagen in het casino of aan je teint werken op het uitgestrekte zonnedek? Het is allemaal mogelijk. De idyllische tussenstopjes, spontane ontmoetingen en culinaire verwennerij krijg je er zomaar bij.

Boek nu je cruise

Wij vertrokken op cruise met Seabourn, een specialist in kleine, luxueuze schepen. Van bij het aan boord gaan in Pireaus voelen we het: dit is net zoals verblijven in een exclusief boetiekhotel. Het prachtige authentieke schip herinnert ons aan een sierlijk jacht: geraffineerd interieur met ruimte en vrijheid, gastronomische restaurants, en een kapitein, receptionist, barman, ober en kamermeisje die ons op dag 1 al aanspreken met onze voornaam. De service op deze cruise is er eentje die we nog nooit hebben meegemaakt.

Boek nu je cruise

Tussen het ontspannen aan boord door, is er ook tijd voor adembenemende sightseeing. Het schip is niet zo groot, waardoor het anker kan uitgegooid worden op exclusieve plaatsen. We meren aan in de Venetiaans ogende Nikolaos-haven in Kreta. In Efeze bezoeken we de Romeinse UNESCO-site van Efeze, en genieten er in het amfitheater van een klassiek privéconcert onder een zwoele sterrenhemel. En op de voorlaatste dag worden we verblind door de adembenemende schoonheid en het reflecterende zonlicht op de prachtige witte huisjes op Mykonos.

Om het te geloven, moet je het zelf hebben meegemaakt. Seabourn heeft daarom een aantal exclusieve nieuwe cruises uitgewerkt in de Oostelijke Middellandse Zee:

  • De testcruise naar de Griekse Eilanden en Turkije die wij deden, vaart op 9 mei 2020 voor het eerst officieel uit met bezoekers uit alle windstreken aan boord. Je ontdekt onder andere Mykonos, Agios Nikolaos (Kreta), Skiathos en Patmos, een ongekende parel met uniek Johannesklooster.
  • Op 10 en 17 oktober 2020 vaart de Seabourn Ovation voor het eerst tussen Piraeus (Athene) en Istanbul. Wil je deze twee historische steden in één vakantie bezoeken? Met deze cruise kan het. Je stopt tijdens deze trip van twee weken bovendien voor unieke bezoeken aan de Griekse eilanden Spetsai en Limnos, de exclusieve Turkse havens van Bozcaada, Bodrum en Cesme en een bezoek aan Efeze.

Wil je meer informatie? Op www.seabourn.com vind je de verschillende reizen en formules terug. Vanuit Europa zijn de prijzen trouwens inclusief de vluchten en transfers tussen de luchthaven en het schip. Heb je nog andere vragen of wil je meteen reserveren? Neem dan contact op met Seabourn via 00800 1872 1872 (gratis) of informatie@seabourn.com.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook  Vergeet Madrid, jouw volgende Spaanse citytrip gaat naar SevillaDit zijn de meest geïnstagramde steden ter wereld of Hotspots: de allerleukste plekjes in Oostende tijdens de winter.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Seabourn.
www.seabourn.be

Commercieel team De artikels van >