Dit zijn de meest geïnstagramde steden ter wereld
© Benjamin Davies

Dit zijn de meest geïnstagramde steden ter wereld

Leestijd: 1 min

Tussen Parijs en Amsterdam, Madrid en Stockholm, welke hoofdsteden zijn het populairst op je Instagram-feed?

Op zoek naar minder toeristische trekpleisters? Wij zochten de nog onontgonnen parels der citytripbestemmingen. 

/

Instagram, een nieuwe manier van reizen

Op vakantie gaan kan tegenwoordig bijna niet meer zonder een full relaas te geven op social media. Jaloersmakende witte stranden, tropische temperaturen, alles om die volgers maar groen van jaloezie te maken. Instagram staat uiteraard met stip op nummer één als een daartoe geschikt medium.

Maar het gaat verder dan zomaar foto’s delen. Instagram is uitgegroeid tot zoekfunctie om de mooiste plekjes van een bepaalde regio te vinden. Of het nu gaat om restaurants, nieuwe bars, trendy adresjes, het sociale netwerk lijkt wel het nieuwe “Google” als het gaat om reisinspiraties. Twijfel je bijvoorbeeld tussen twee hotels? Sleur de hotelnaam door de zoekbalk en kijk hoe andere vakantiegangers er gelogeerd hebben. Einde dilemma.

Hometogo, een onafhankelijke zoekmachine voor vakantiewoningen, was geïnteresseerd in de meest geïnstagramde hoofdsteden van Europa. Na een analyse van de 100 meest gezochte steden, rangschikte Hometogo vervolgens de top 15 steden met de meeste hashtags op Instagram.

Lees ook: Dit is waarom Malta het Hollywood van Europa wordt genoemd. 

/

Londen, de meest betaalbare stad van Instagram

Unsplash

Met een totaal van meer dan 120 miljoen hashtags rankt Londen de eerste plaats van meest gezochte en geïnstagramde stad van Europa. Geen wonder als je denkt aan de talrijke bezienswaardigheden, de populariteit van het Britse koningshuis, maar ook aan de Harry Potter mania die nog steeds heel wat fans van de saga aantrekt.

Op de tweede plaats vinden we de stad van liefde, de mode en de gastronomie: Parijs! De Franse hoofdstad staat niet alleen op de tweede meest gefotografeerde stad van Europa, maar heeft ook de toeristische attractie die de meeste clichés genereert: de Eiffeltoren. Enkel de toren alleen kan ruim 2,8 miljoen hashtags onder zijn naam zetten.

De top-3 afsluiten doen we met Barcelona. Met meer dan 47 miljoen hashtags lijkt het erop dat de Spaanse metropool ook zijn kleurrijke Taqueria, magische Park Guëll, hippe Barcelonetta en andere stedelijke landschappen de charme van Instagrammers weet te veroveren. Om nog maar te zwijgen van het vlaggenschip monument, La Sagrada Familia, dat met 1.60 miljoen hashtags alle doelen trekt.

Ten slotte worden de vierde en vijfde plaats in genomen door Rome en Berlijn met respectievelijk 45 en 37 miljoen tags op Instagram.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Instagram.