Vergeet Madrid, jouw volgende Spaanse citytrip gaat naar Sevilla
© Getty Images - Plaza de España

Vergeet Madrid, jouw volgende Spaanse citytrip gaat naar Sevilla

Door Charlotte Deprez & Lore Jans
Leestijd: 4 min

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië en de warmste stad in Europa, overdondert met haar schoonheid. Unieke architectuur, bruisende buurten en joviale inwoners maken van deze Spaanse stad een van de parels van het Zuiden.

La Plaza de España

Het meest bekende plein van Sevilla werd voltooid in 1929 voor de wereldtentoonstelling in Spanje datzelfde jaar. Er waren maar liefst 14 jaar en 1.000 mensen nodig om La Plaza de España te bouwen. Niet alleen de omvang, maar ook het aangrenzende paleis en de kanalen, maken van dit plein een enorm indrukwekkende plek. De muren van het paleis zijn bedekt met kleine tegeltjes, 48 om precies te zijn, eentje voor elke provincie die Spanje rijk is. Een opmerkzaam oog merkt wel dat de onafhankelijke steden Ceuta en Melilla ontbreken.

Na een rondleiding op het plein, is een wandeling door het aangrenzende Maria Luisa Park zeker een aanrader. Je vindt er niet alleen veel veel groen en water, maar ook prachtige beelden.

/

Shoppen: La Calle Sierpes

In en rond deze lange, schaduwrijke straat in het historisch hart van de stad vind je niet alleen alle grote ketens, maar ook lokale winkeltjes en boetieks. Bovendien bots je tijdens het winkelen op La Calle Sierpes regelmatig op prachtige pleinen, kerken en monumenten.

/

Het koninklijk paleis en zijn tuinen

Het Alcazar, dat UNESCO werelderfgoed is, is zonder twijfel één van de mooiste plekjes in Sevilla. Zoals vele gebouwen in de stad is het een mix van verschillende architecturale invloeden: gotisch, Arabisch, Mudejar,… Diverse bewoners hebben er doorheen de jaren, met succes, hun stempel opgedrukt. Het is dan ook heerlijk verdwalen in de vele patio’s en salons die dit imposante gebouw rijk is.

Niet alleen het paleis, maar ook de omringende tuinen zijn bijzonder indrukwekkend. Een echte oase van rust in het centrum van de stad – het Alcazar ligt op slechts enkele meters van de kathedraal en de Giralda. Sinaasappelbomen, fonteinen, groene vlaktes, paviljoenen, palmbomen; je vindt het er allemaal.

I’m pretty sure that’s what #paradise looks like. #Sevilla #citytrip #waterfall #Alcazar #palmtrees #bluesky

Een bericht gedeeld door Travel & lifestyle 🐱 Charlotte (@thetinynomad) op

Bulduğum her su birikintisine atlamak istediğim ama elimi ayağımı ıslatmakla yetindiğim günlerden

Een bericht gedeeld door Büşra Gülen (@gulenbu) op

/

Adem Sevilla

Sevilla is de stad van de plazas, aangezien iedere wijk zich concentreert rond een centraal plein. Stuk voor stuk zijn ze adembenemend, maar deze drie moet je echt gezien hebben:

La Plaza Nueva: Eén van de grootste pleinen van Sevilla, recht naast de Casco Antiguo (het historisch centrum). Hier vind je het monument gewijd aan Ferdinand III van Castilië en het stadhuis.

La Plaza de San Francisco: Aan de andere kant van het stadhuis vind je het iets kalmere San Francisco plein, de ideale plek om in de schaduw te genieten van een drankje.

La Plaza del Salvador: Het iets minder bekende Plaza del Salvador ligt ook in het historisch centrum van de stad en is een echte explosie van kleuren. Het plein dankt zijn naam aan de magnifieke rode kerk die je er vindt, de Iglesia del Salvador.

/

De kathedraal en haar Giralda

De kathedraal van Sevilla, tevens UNESCO werelderfgoed, werd gebouwd tussen de vijftiende en de zestiende eeuw en heeft sindsdien, door de vele bezettingen van de stad, al heel wat veranderingen ondergaan.

De klokkentoren van de kathedraal, Giralda genaamd, is volledig gebouwd in gotische stijl en was de minaret van de grote moskee die voordien op deze locatie stond. Vanuit de Giralda heb je een van de mooiste uitzichten over de stad, tenminste als je de wandeling naar boven aankan.

Ook de omgeving rond de kathedraal leent zich perfect voor een wandeling. Wandel over de Avenida de la Constitución en passeer het imposante gebouw waar de archieven van de Indies bewaard worden. Check zeker, ook hier weer, de vele pleinen rondom.

/

Wie Spanje zegt, zegt tapas

Wanneer je in Spanje bent, moet je tapas gegeten hebben, zo simpel is het. Maar opgelet: goede tapasbars zijn niet zo gemakkelijk te vinden. Ze zitten vaak verscholen tussen de vele tourist traps. Wij vonden er alvast een paar:

De Alfalfa-buurt: De Alfalfa-buurt is niet alleen gekend om zijn cafés en bruisend nachtleven, maar ook om de heerlijke tapasbars die je er op zo goed als elke straathoek vindt.

Taberna Coloniales: Een bekende naam in de regio, geliefd bij zowel toeristen als locals. Niet geheel onbegrijpelijk, aangezien je er, in een gezellige sfeer, geniet van een enorm aanbod aan overheerlijke tapas tegen een scherpe prijs.

Bodega Santa Cruz Las Columnas: Het is er altijd druk en er hangt een leuke sfeer. In deze bodega vind je alle soorten tapas en montaditos, kleine, gevulde broodjes waar de locals zot van zijn.

Op de vraag “Wat moet ik bestellen?”, kunnen we je ook gemakkelijk een antwoord geven: alles! En combineer het zeker met een lekkere cervezita.

오빠랑 나랑 인정한 진정한 맛집..요즘말로 핵존맛 ㅋㅋ #스페인#세비야

Een bericht gedeeld door Ashley🌹 (@ashley_im_) op

Wanneer bezoeken?

Zoals eerder al vermeld, is Sevilla de warmste stad van Europa. Vermijd een bezoek in de zomer, want dan stijgen de temperaturen gemakkelijk boven de 40 graden. De lente en de herfst zijn aanraders, want dan schommelt het kwik er rond een heerlijke 25 graden. Ook het aantal toeristen is lager als je buiten het hoogseizoen komt.

Zowel Ryanair als Brussels Airlines hebben vluchten naar Sevilla. In slechts 2u40 zet je voet op Spaanse bodem.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Citytrip, Hotspots, Must-sees, Sevilla, Spanje, Zuiden.