Ze smaken uitstekend in een frisse fruitsalade maar kunnen ook verwerkt worden in smoothies, sapjes, cakes of zelfs in een pittige dip.
Ingrediënten voor 4 personen:
Coor de tortillachips:
4 volkoren tortilla’s,
10 ml olijfolie,
Voor de pittige kiwidip:
2 Zespri groene kiwi’s,
1 avocado,
1 rode ui,
20 g jalapeños,
enkele takjes koriander,
30 ml limoensap,
een snuifje zout.
Bereiding:
1. Maak de tortillachips. Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd elke tortilla in 8 driehoekjes en bestrijk beide kanten met olijfolie. Leg de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze zo’n 12 à 15minuten in de oven.
2. Haal ze uit de oven en leg ze op een rooster om af te koelen, totdat ze hard worden en een knapperige textuur krijgen.
3. Maak de pittige kiwidip. Pel de rode ui en snipper fijn. Schil de kiwi’s en snijd in kleine blokjes. Snijd de jalapeños in schijfjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel er het vruchtvlees uit. Doe het vruchtvlees van de avocado in een kom en plet met een vork, breng op smaak met zout en het limoensap.
4. Hak de koriander fijn. Voeg de fijngesnipperde rode ui, de kiwiblokjes, schijfjes jalapeño en de fijngehakte koriander toe. Meng goed en serveer met de krokante tortilla’s.
Lees ook: Recept: deze pasta uit Rome is een ode aan de zomer