Woman to watch: Barbara Bouckaert
© Pers

Woman to watch: Barbara Bouckaert

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Met onze rubriek Woman to watch zetten we regelmatig een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze keer is het de beurt aan Barbara Bouckaert.

/

Haar leeftijd? 56 jaar.

Haar studies? Ze behaalde een masterdiploma in Vertalen en Tolken aan de Université Catholique de Louvain.

Haar carrière? Barbara’s carrière begon bij het Heartbeats Music Festival waar ze de taak van project manager partnerships op zich nam, daarna ging ze aan de slag als event coördinator bij Stephex Group en nog later werkte ze 5 jaar lang als event manager bij La Lorraine Bakery. Uiteindelijk belandde ze na jaren aan ervaring te hebben opgebouwd in 2022 bij Pulse Foundation als program director voor Revival Flanders en is ze managing director van de Belgo-Indian Chamber of Commerce and Industry.

Haar motto? “Een faillissement is als een tegenslag in een groeiproces”, aldus Barbara “Ik vind dat we in Vlaanderen meer zouden moeten evolueren naar deze Angelsaksische mentaliteit.”

Lees ook: Woman to watch: Karen Plessers

/

Waarom een powervrouw?

Barbara werkt bij Revival waar ze ondernemers helpt om zichzelf heruit te vinden na een faillissement. Ze heeft er als het ware haar doel van gemaakt om het stigma rond faillissementen te doorbreken. Revival biedt een gratis op maat gemaakt programma aan dat werd ontworpen en uitgevoerd voor en door ondernemers. Concreet is Barbara verantwoordelijk voor het leiden van het programma en het ontwikkelen van strategieën om zo veel mogelijk ondernemers een tweede kans te geven.

“Uit een recent marktonderzoek dat we deden vanuit Revival bleek dat 45% van de Belgen zich ervan weerhouden om een eigen bedrijf te starten uit angst voor een mogelijk faillissement. Ik wil niet alleen het stigma doorbreken, maar ook helpen om het proces van herstarten te verzachten”, vertelt ze. Barbara’s motivatie om anderen te helpen is het gevolg van haar eigen verhaal. Toen ze na een economische tegenslag ook nog eens haar man verloor besloot ze haar verdriet om te zetten in motivatie om anderen te helpen om de moet niet op te geven, maar net te investeren in hun toekomst.

Lees ook: Bakuchiol de nieuwe retinol? Dit wil je erover weten

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Woman to watch.