Laat je verleiden door de heerlijk tegendraadse kunst van POPPOSITIONS
© Renato Ghiazza. In beeld: curator Niekolaas Johannes Lekkerkerk tijdens POPPOSITIONS 2017.

Laat je verleiden door de heerlijk tegendraadse kunst van POPPOSITIONS

Leestijd: 1 min

In 2012 werd POPPOSITIONS opgericht als tegenhanger voor de vele mainstream beurzen. Ondertussen is POPPOSITIONS dé toonaangevende alternatieve beurs voor hedendaagse kunst in Brussel. De zevende editie, In Watermelon sugar, vindt plaats in het voormalige Atelier Coppens in de Dansaertwijk.

Van 19 tot 22 april kan je tijdens Art Brussels in de Brusselse Dansaertwijk terecht voor de zevende editie van de alternatieve beurs POPPOSITONS. De beurs vindt elk jaar op een andere locatie plaats. Ditmaal kozen de organisatoren voor het voormalige Atelier Coppens, een functionalistisch art-decogebouw van vierduizend vierkante meter groot.

Het gebouw werd in 1932 ontworpen en deed toen dienst als opslagplaats voor bananen. Later werd de locatie het atelier van ontwerper Christophe Coppens, bekend om zijn surrealistische hoeden. Het veelgelaagde verleden van het gebouw maakt de locatie uitermate geschikt voor deze editie van POPPOSITIONS.

Watermeloenkunst

De zevende editie van de kunstbeurs, die de naam In Watermelon sugar kreeg, brengt artistieke projecten samen die je doen nadenken. Dit is kunst die vraagtekens zet. Kunst die wetenschap en fictie combineert om zo nieuwe perspectieven aan te brengen die je even doen stilstaan bij wat je doorgaans als gangbaar aanneemt.

Zoals elk jaar werkt de beurs samen met internationale galerijen, kunstenaarsinitiatieven en projectruimten. Maar liefst 29 van hen zijn met een solotentoonstelling aanwezig in Brussel. Samen vormen ze één groot geheel, maar ook afzonderlijk staan ze perfect hun mannetje.

POPPOSITIONS vindt plaats van 19 tot 22 april in het voormalige Atelier Coppens, Nieuwe graanmarkt 22-23, 1000 Brussel, www.poppositions.com.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Alternatieve beurs, Brussel, Hedendaagse kunst, POPPOSITIONS.