Alexa Chung stelt haar nieuwe collectie voor in Tokyo
© Pers

Alexa Chung stelt haar nieuwe collectie voor in Tokyo

Leestijd: 1 min

Donderdag 5 april stelde Alexa Chung de vierde collectie van haar gelijknamige label ALEXACHUNG voor met een indrukwekkende presentatie in Tokyo, Japan. De collectie, die de naam Virginia meekreeg, werd geïnspireerd op het werk van het Britse kunstenaarscollectief de Bloomsbury Group.

De presentatie vond plaats in de Earth Studio in Tokyo. De studio was gevuld met een handgeschilderd decor geïnspireerd op Charleston, het weekendverblijf van de Bloomsbury Group. Dat is een Brits kunstenaarscollectief dat aan het begin van de 20ste eeuw tot stand kwam en waar onder andere de schrijfster Virginia Woolf deel van uitmaakte.

De aanwezigen werden uitgenodigd rond en door het decor te wandelen en zo het leven in Charleston te ontdekken. Drieëntwintig modellen beeldden de bezigheden van de leden van de Bloomsbury Group in hun weekendverblijf uit zoals bloemen water geven, vissen, relaxen op een chaise longue, schilderen,… De sfeer van de vroege jaren 1900 werd niet alleen visueel opgeroepen, maar ook door de zorgvuldig samengestelde playlist met muziek van Fred Astaire, Ella Fitzgerald en Louis Armstrong.

De ALEXACHUNG Virginia collectie staat helemaal in teken van kunst, vakmanschap en zelfexpressie. De belangrijkste inspiratiebronnen waren de Britse schilders Duncan Grant en Vanessa Bell (de zus van Virginia Woolf), beiden leden van de Bloomsbury Group. Alle items uit de collectie zouden zo uit de vrijetijdsgarderobe van creatievelingen aan het begin van de 20ste eeuw kunnen komen: jurken met ruches, dikke wollen truien, zijden pyjama’s, kamerjassen met paisleyprint, geborduurde jurken en gelamineerde regenjassen, om maar enkele te noemen.

“Het is onbeschrijfelijk om iets wat je al zo lang in je hoofd had tot leven te zien komen”, vertelt Alexa Chung over de presentatie. “Ik denk dat we erin slaagden om iets magisch, en een beetje psychedelisch, te creëren. Het was mooi, elegant en oprecht, precies hoe ik de kleding wou tonen.”

Bekijk in onderstaande galerij enkele sfeerbeelden van de presentatie:

De ALEXACHUNG Virginia collectie is nu beschikbaar via www.alexachung.com

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Alexa Chung, Alexachung, Bloomsbury group, Virginia.