Expo Christophe Coppens: hoeden worden maskers
© Trump Mask van Javier Barcala

Expo Christophe Coppens: hoeden worden maskers

Leestijd: 1 min

Een goeie tip mocht je deze zomer afzakken naar Californië: nog tot 16 juli kan je in Downtown Los Angeles naar de eerste tentoonstelling van de Belgische ex-hoedenmaker en modeicoon, Christophe Coppens. Masks: Made in America brengt 50 gesculpteerde maskers in gemengde technieken, draagbare objecten die verwijzen naar de unieke achtergrond van de kunstenaar.

De maskers liggen op het snijpunt van couture en performance en brengen surreële observaties en commentaar op zijn recente verhuis naar Los Angeles. “Ik ben weliswaar opgegroeid met de Amerikaanse (pop)cultuur, maar nu ik hier drie jaar woon zie ik nog veel meer gezichten en lagen. Deze maskers vergezellen mij op mijn tocht ver van huis, terwijl ik een nieuwe thuis maak op een plaats die heel vertrouwd aanvoelt maar tegelijkertijd volledig ongrijpbaar is.”

Trump Mask van Javier Barcala

Trump Mask van Javier Barcala

Christophe Coppens, van opleiding theaterregisseur, startte als 21-jarige met zijn eigen accessoirelabel, in 2010 werd hij zelfs hofleverancier in België. Na 21 jaar op het raakvlak van de kunst en en de mode, besloot hij zich nog uitsluitend te richten op zijn werk als kunstenaar, waarbij hij experimenteerde met verschillende media.

Meer info: www.christophecoppens.comwww.pleasedonotenter.com

Katrien Huysentruyt De artikels van >

Tags: Christophe coppens, Do not enter, Kunstenaar, Los angeles, Made in america, Maskers.