Plan Coeur: de meest bingeworthy serie op Netflix
© Netflix

Plan Coeur: de meest bingeworthy serie op Netflix

Door Laura Dabekaussen & Charlotte Deprez
Leestijd: 1 min

De afgelopen maand kon je er niet naastkijken, Netflix' nieuwe hitserie Plan Coeur (ook wel te vinden als The Hookup Plan) is dé favoriet op al onze schermen. En dat is maar goed ook, want dankzij de lichtjes agressieve marketing van Netflix zijn we nu allemaal een topserie rijker.

/
De korte samenvatting

Het verhaal speelt zich af in Parijs waar, in tegenstelling tot wat je zou verwachten, de romantiek ver te zoeken is. Actrice Zita Hanrot kruipt in de huid van de 30-jarige Elsa, een single Brigdet Jones-type dat haar baan haat, bij haar vader op de bank slaapt en nog altijd niet over haar ex heen is. Goed begin, niet?

De serie draait erom Elsa opnieuw gelukkig te maken, een leuke missie met een hobbelig parcours en een hele hoop humor. 

Intro: Wanneer ze na een avondje uit met vriendinnen haar telefoon verliest, ontmoet ze Jules. Hij is knap, een leerkracht en heeft alles wat Elsa wil, kortom een match made in heaven… Of toch niet, want #spoileralert Jules is geen leerkracht, maar een door haar vrienden betaalde prostituee.

/

De cast

De cast van deze serie zit helemaal snor. De chemie tussen hoofdpersonages Elsa (Zita Hanrot) en Jules (gespeeld door Mac Ruchmann) is voelbaar vanaf het eerste moment. Zij is het (im)perfecte buurmeisje en hij de man van ieders dromen. De twee spatten net niet letterlijk van het scherm. Om nog te zwijgen over de hilarische Instagram van Zita.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marc Ruchmann (@marc_ruchmann) op

Ook de andere personages zijn goed gekozen.Elsa’s vriendengroep is een gezellige en epische warboel van jongvolwassenen in een overgangsperiode. Ze beginnen als flat characters, maar krijgen na verloop van tijd elk hun eigen verhaallijn. De zwangere Emilie (Josephine Drai) en haar man Antoine (Syrus Shahidi), toekomstige papa en vaak de kluts kwijt, Charlotte (Sabrina Ouazani), good guy Mathieu ( Tom Dingler) en Elsa’s ex Maxime (Guillaume Labbé).

/

Bingewatch van het jaar

De eerste aflevering van Plan Coeur begint een beetje aarzelend, maar omdat elke aflevering slechts 26 minuten duurt, is doorklikken een must. En dan, plotsklaps, zit je daar, om 2 uur ’s nachts, “soooo closeee to meee” mee te brullen. Herkenbaar of niet; we’re hooked.

En we zijn niet de enigen, want hoewel er nog maar 1 seizoen van Plan Coeur op Netflix staat, kan je nu al search hits op Google vinden met de woorden ‘Plan Coeur Season 2’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Netflix France et Belgique (@netflixfr) op

 

Meer lezen over Instagram en Netflix? Check dan ook Deze 11 apps tillen je Instagramaccount naar een hoger niveauDe beste series en films voor de maand december, Netflix brengt anilatieseries van Roals Dahl opnieuw te leven.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Netflix, Nieuwe serie, Plan coeur, Series, The hookup plan.