Netflix brengt Roald Dahl’s verhalen opnieuw tot leven
© Matilda

Netflix brengt Roald Dahl’s verhalen opnieuw tot leven

Door Louise Hendrickx
Leestijd: 2 min

Nostalgie alert: The Roald Dahl Story Company en Netflix slaan de handen in elkaar om Dahl's verhalen opnieuw tot leven te wekken in verschillende animatieseries.

Onze wens die we lange tijd in onze droompot bewaard hebben, wordt dan toch werkelijkheid. De verhalen van de Britse schrijver zijn al talloze keren verfilmd, maar vinden nu een nieuw onderkomen bij streamingdienst Netflix. De productie van de eerste reeksen gaat al van start in 2019.

/

Roald Dahl

roald_dahl_marieclaire

Wikipedia

Wie zich nog nooit in een boek van Roald Dahl heeft verloren, heeft op z’n minst toch een film gezien gebaseerd op zijn fantastische verhalen – zo niet, heb je een aanzienlijk gat in je cultuur op te vullen. De Britse schrijver overleed in 1990, maar creëerde een gigantisch literair landschap. Het universum van Roald Dahl bevat enkele van de gekste figuren die onze kindertijd hebben gekleurd. Maar zijn vertellingen bekoren niet enkel kinderhartjes. Ook wij genieten nog steeds van de wondere wereld waar Oempa Loempa’s, Griezels, reuzenperziken en toverdrank bijna alledaags lijken. 

/

Netflix

De Amerikaanse streamingsite Netflix heeft al een aanzienlijk aanbod aan jeugdfilms en -series, maar ziet in The Roald Dahl Story Company de ideale partner om hun catalogus uit te breiden. Ze zijn dan ook in de wolken met het vertrouwen dat de erfgenamen van Roald Dahl hen schenken.

Het is een eer en ook ongelooflijk leuk dat we ons kunnen verdiepen in het buitengewone universum van Roald Dahl. – Netflix

Maar ook de erfgenamen van de schrijver zijn enthousiast over de samenwerking. “Onze missie is om zoveel mogelijk kinderen te bereiken met de unieke magie en de positieve boodschap van Roald. Hij zou zelf ook blij zijn met deze evolutie”, aldus Felicity, zijn weduwe.

/

Animatieserie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Roald Dahl HQ (@roald_dahl) op

De lijst van verhalen die in animatieseries worden gegoten is niet gering. In totaal staan er zestien titels (!) op de lijst. Fans mogen zich verwachten aan adaptaties van topfavorieten Sjakie en de Chocoladefabriek, Mathilda, en De Grote Vriendelijke Reus. Maar ook onder andere De Griezels, De Reuzenkrokodil en De Minpins zullen op je scherm verschijnen. De productie van de reeksen staat op de planning voor 2019.

Wij kunnen alvast niet wachten om met de ganse familie gezellig onder een dekentje te kruipen en te genieten van het fabelachtige universum van de iconische Roald Dahl.

Lees ook: Deze films en series mag je in december niet missen op Netflix

Nog meer nostalgie vind je in deze artikels: Crush of the day: Tommy Jeans Crest, de vintage capsulecollectie van Tommy HilfigerDeze vijf vintage hobby’s zijn weer helemaal in & Is 2019 nu al het jaar van de muzikale comebacks? 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Matilda, Netflix, Roald Dahl, Schrijver, Series.