Pink October: deze merken helpen mee aan de strijd tegen borstkanker
© MCB

Pink October: deze merken helpen mee aan de strijd tegen borstkanker

Door Kim De Craene
Leestijd: 3 min

Ze maakten beperkte oplages van hun collecties en bedachten exclusieve samenwerkingen: deze topmerken wijden hun creativiteit en know how aan het goede doel 'Pink October', de borstkankermaand. Want 2,2 miljoen vrouwen wereldwijd krijgen jaarlijks de diagnose van borstkanker, dus deze fondsen zijn van vitaal belang.

/

Hunkemöller

Lingeriemerk Hunkemöller lanceert voor het eerst flatterende beha’s om vrouwen na een borstamputatie te helpen. De twee prothesemodellen Erica en Morgan zijn ontworpen met het oog op comfort en de noden voor vrouwen die een mastectomie ondergingen. Ze zijn vrouwelijk, zacht voor het littekenweefsel en te combineren met een borstprothese. Beide modellen zijn afgewerkt met kant en hebben een zachte voering van katoen, geen beugels en een zachte onderband, om te vermijden dat de beha druk zet op het pas geopereerde weefsel. Binnenin is er ruimte voor een borstprothese in de cups. Nog voor het goede doel: de roze armbandjes Carpe Diem en With Love, klein symbolen waarmee je een krachtige steunbetuiging uit aan vrouwen die tegen de ziekte strijden. Op de site van het merk leer je meer hoe je op regelmatige basis zelf borstonderzoek kan uitvoeren.

Pink Ribbon Bracelet van Hunkemöller, € 9,99 waarvan € 4,26 naar het goede doel gaat.

Erica en Morgan van Hunkemöller, € 32,99, hier te koop.

/

Estée Lauder

Alles wat je nodig hebt voor een stralende huid huid, van een hydrating lotion en een voedende oogmasker tot een poppy lipstick in Rebellious Rose, zit in deze Brave & Beautiful-kit. Voor elke aankoop van dit product doet Estée Lauder een donatie aan het Breast Cancer Research Foundation.

Brave & Beautiful Kit van Estée Lauder, € 66, hier te koop.

/

Maison Lejaby

Maison Lejaby moedigt je aan om te gaan sporten, in stijl, op een duurzame manier én voor het goede doel. Jij koopt een legging en bijpassende brassière – gemaakt van gerecycleerd materiaal – en je loopt of wandelt mee in The Race for the Cure. De race is Europa’s grootste sportevenement voor de gezondheid van vrouwen. Het helpt borstkankerorganisaties en ziekenhuizen om fondsen te werven en het bewustzijn te vergroten. Het Franse lingeriemerk stort een forfaitair bedrag, het geld van de inschrijving en het geld van het setje aan het goede doel.

Brassière en legging Seamless Aere van Maison Lejaby € 45 en € 70, hier te koop.

/

Amalys

Horlogemerk Amalys werkte samen met het Antwerpse juwelenmerk I.Ma.Gi.N. om een prachtig doosje te ontwikkelen met daarin een horloge en een verfijnd armbandje, discreet voorzien van het Think Pink-symbool.  Per verkochte set wordt € 20 geschonken aan het Geef om Haar-fonds van Think Pink, dat mensen helpt die financiële moeilijkheden ondervinden bij de aanschaf van een pruik na borstkanker.

Setje van horloge en armband van Amalys en I.Ma.Gi.N., € 139, hier te koop.

/

Ghd

Het Britse cultmerk ghd lanceert voor de zeventiende keer op rij de tijdelijk verkrijgbare Pink Collectie en stuurt ook dit jaar de roze slogan ‘Take Control Now’ de wereld in, een boodschap die te lezen staat de roze styling tools. Een herinnering om iedere maand je borsten te checken op mogelijke symptomen van borstkanker. De collectie bestaat uit de bekroonde platinum stijltang, de ghd gold stijltang en de helios professional föhn, allemaal in roze en metallic roze details. Voor iedere verkochte ghd stijltang uit de Pink collection wordt € 10 aan Pink Ribbon gedoneerd.

Pink Collection van ghd, prijzen vanaf  € 199, hier te koop.

/

Bubbles at Home

Ook het Belgische Bubbles at Home draagt een steentje bij. Je shopt hun Charm zeep, een plantaardige zeep die naar gardenia, sinaasppel en witte musk ruikt en die droge huid herstelt, in een hervulbaar doosje, met een wikkel van Pink Ribbon. 30% van de verkoopprijs gaat naar Pink Ribbon.

Charm Zeep van Bubbles at Home, € 18, 95, hier te koop.

/

Aveda

Een handcrème die extreem droge handen op intensieve wijze hydrateert? Deze genezende, hydraterende verzorging rekent op andirobaolie en 25 andere planthydratoren om droge handen zacht en glad te maken. Ook deze aankoop ondersteunt borstkankeronderoek.

Hand Relief Moisturizing Crème with Shampure van Aveda, € 25, hier te koop.

/

Zeitschild

De ingreep van een borstamputatie laat een vrij groot litteken achter. De juiste verzorging is noodzakelijk. De littekencrème van Zeitschild is een intensieve verzorgingscrème voor een diepe en langdurige hydratatie van het littekengebied, zonder siliconen. Zeitschild werkt samen met het UZ Gent om vrouwen met borstkanker een resultaatgerichte verzorging te bieden door middel van ‘boezemtasjes’. De tasjes bevatten producten die noodzakelijke verzorging leveren tijdens en na de behandeling.

Littekencrème van Zeitschild, 45, hier te koop.

/

Love Stories

Last but not least brengt ook het Nederlandse merk Love Stories een roze Love Lace en Wild Rose lingerieset uit voor Pink October. Van 7 tot 14 oktober schenken ze 50% van de opbrengst aan Pink Ribbon. Het lingerielabel stelt dat de vzw hen nauw aan het hart ligt, en roept eveneens op om in te zetten op preventie, opsporing en psychosociale zorg.

De lingerieset is vanaf 7 oktober te koop in de winkels van Love Stories en online

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Oktober is borstkankermaand, een antwoord op de meest belangrijke vragen. & LPG steunt vrouwen met borstkanker.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Borstkanker, Pink october, Pink Ribbon, Think Pink.