Peggy Gou over muziek, mode en meer
© Zalando

Peggy Gou over muziek, mode en meer

Door Kim De Craene
Leestijd: 3 min

Ze is amper 30 en wordt beschouwd als één van ’s werelds succesvolste dj’s en producers. En ze heeft een stijl waar menig mode-influencer een puntje aan kan zuigen. De Zuid-Koreaanse Peggy Gou werd onlangs gekozen als één van de boegbeelden van Zalando’s nieuwste campagne. Een match made in heaven.

/

De Zuid-Koreaanse Peggy Gou belandde via een omweg in Londen, waar ze mode studeerde en tijdens het clubben geobsedeerd geraakte door deep house, in Berlijn, het onofficiële epicentrum van techno. Ze struinde er iedere avond in haar eentje feestjes af, stond op elke party naast de dj booth en bestudeerde alle moves van de dj’s. Ze leerde zichzelf niet alleen draaien, ze begon ook eigen tracks te maken. Enkele jaren later stond ze zelf achter de draaitafels in Berghain, de befaamde Berlijnse club.

Sinds de release van de hit It Makes You Forget in 2018 raakte de carrière van Gou in een stroomversnelling. Ze speelde op festivals als Coachella en Glastonbury en lanceerde een eigen modemerk. Nu is ze één van de grootste talenten in de muziekscene, die tijdens haar concerten toegejuicht wordt op een manier die is voorbehouden aan popsterren. Dat ze op de top van haar kunnen is, bewijst ook haar Instagramaccount: de 2,4 miljoen volgers zijn dol op de good vibe-posts van Gou.

Uit de duisternis met Peggy Gou

Haar modestijl heeft net zo’n grote rol gespeeld in haar succes als haar dansbare en aanstekelijke sound, die ze ‘K-house’ noemt (met de K van Korea). Peggy Gou is een stijlicoon: ze staat voor een nieuwe generatie dj’s die zich niet langer verschuilt in de duisternis van nachtclubs, maar ongebruikelijke looks aanmeet als een belangrijk onderdeel van haar shows. Dat Gou uitgekozen werd als één van de uithangborden van Zalando Designer Collective, een groep creatieve taste- en changemakers, was voor de Duitse onlineretailer een voor de hand liggende keuze.

Voor hen is de dj een boegbeeld op het gebied van gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit, omdat ze zichzelf uitdrukt met mode en zich inzet om gelijkheid in de muziekindustrie te creëren. Gou combineert up-and-coming designers met bekende merken en schroomt een eclectische mix van designerlooks niet. De dj belichaamt de missie van Zalando om een diverser, inclusievere mix van designermerken een podium te geven.

Lees ook: Onze ultieme playlist om te dansen.

Peggy Gou

Pers

Peggy Gou, je maakt deel uit van het Zalando Designer Collective. Wat houdt dat in?

Peggy Gou: “Het Collective gaat over het vieren van individuele stijl en stelt mensen in staat om te shoppen bij merken die hen toelaten om zichzelf uit te drukken en dat is iets wat ik graag doe. Elke dag combineer ik in mijn outfits opkomende ontwerpers met gevestigde merken. Ik mix en match om mijn stijl te weerspiegelen en ondersteun kleinere en unieke merken. Het is fijn vind ik dat het platform mensen helpt om duurzamer te winkelen, dus wat dat betreft delen we dezelfde waarden en ben ik blij dat ik hun missie kan ondersteunen. Ik leef volgens het basisprincipe van dit project: ik gebruik mijn bereik om jonge merken te steunen. Dat is belangrijk voor me omdat ik ook mensen om me heen had die mij steunden.”

Je staat bekend om je expressieve stijl en esthetiek. Welke modeontwerpers, muzikanten en dj’s inspireren je?

“De Amerikaanse designer Virgil Abloh was een icoon, net als de Britse ontwerpster Vivienne Westwood, de legendarische DJ Harvey en de artieste Grace Jones. Iconen die alles aankunnen. Inspiratie haal ik uit de kleine dingen in het leven: alles wat ik zie, voel, hoor en tegenkom, kan als inspiratie dienen. Voor mij is een mode-icoon niet per se iemand die zich op een bepaalde manier kleedt. Mensen die een weg vinden om dit op hun eigen manier uit te drukken en trouw blijven aan zichzelf, zijn inspirerend voor mij.”

Mode heeft altijd op je agenda gestaan. Je hebt zelfs een diploma behaald aan het London College of Fashion. Zijn er overeenkomsten tussen muziek en mode?

“Hoewel muziek en mode verschillende werelden zijn, denk ik niet dat de één zou kunnen overleven zonder de ander. Het is door mode dat artiesten iets unieks en persoonlijks voor zichzelf creeren, het is wie ze zijn, hun identiteit. Als het op mode aankomt, draag ik graag merken die dezelfde waarden delen als ik en steun ik graag opkomende merken. Mijn modestijl is net als mijn dj-sets, ik combineer old school classics met nieuwe muziek. Het is belangrijk om jonge ontwerpers evenveel te steunen als gevestigde waarden”, aldus Peggy Gou.

Wat is één van de grootste uitdagingen die je tot nu toe hebt overwonnen?

“Er zijn veel uitdagingen geweest. Mensen die me vertelden dat mijn tracks niet goed genoeg waren en dat niemand mijn platen zou kopen. Ik heb een hoop rotzooi meegemaakt in het begin van mijn carrière. Maar ik heb geleerd er nooit meer naar te luisteren. Dergelijke commentaren motiveerden me alleen maar om het beter te doen en om harder te werken.”

Voel je veel druk, als één van de grootste dj’s ter wereld?

“Ik ben altijd mezelf aan het pushen, en ik ben mijn eigen grootste criticus. Ik probeer niet toe te geven aan de druk van buitenaf maar geef er de voorkeur aan om mezelf persoonlijk te ontwikkelen en zoveel mogelijk te blijven creëren.”

Wat is je ultieme carrièreadvies?

“Geef nooit op.”

Ten slotte, een verplichte Marie Claire-vraag: ben je feministe?

“Ja natuurlijk!”

Lees ook: Deze Belgische nachtraven breken nu door.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Muziek, Zalando.