Orange peel theory: dit is het verband tussen een appelsien en je relatie
© Unsplash

Orange peel theory: dit is het verband tussen een appelsien en je relatie

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Wie veel tijd spendeert op TikTok heeft er misschien al van gehoord, de orange peel theory. Volgens deze theorie zou je aan de hand van een appelsien kunnen ontdekken hoe goed je relatie in elkaar zit. Maar wat is nu juist het verband tussen citrusvruchten en een goede relatie?

/

De laatste maanden dook het begrip steeds vaker op in TikTokfilmpjes, met veel verwarring tot gevolg. TikTokkers postten video’s met de boodschap dat ze het wouden uitmaken door de befaamde theorie, anderen waren dan weer opeens heel dankbaar voor hun partner. Maar waar gaat dit nu eigenlijk over? Na een beetje opzoekwerk kwamen we tot een antwoord.

Lees ook: Deze virale sekstips zijn daadwerkelijk het proberen waard

/

Wat is de orange peel theory?

Het idee achter de theorie is het volgende. Als je partner bereid is om een appelsien voor je te pellen dan zou je een goede relatie hebben. Dat klinkt natuurlijk nog vaag, maar er zit wel degelijk logica in.

De theorie heeft eigenlijk niet zo zeer met appelsienen te maken. Die moet je eerder als een metafoor zien. De appelsien pellen staat voor alle kleine taakjes die je eigenlijk perfect zelf kan doen. Denk aan de was doen, het bad vullen of je haar kammen.

@michellelelman We always talk about your needs but sometimes you just want and that’s OK to be fulfilled too #orangepeel #orangepeeltheory ♬ interlinked – jacob¡

/

Je leven makkelijker maken

Natuurlijk betekent dit niet dat als je partner niet alles voor je doet dat je geen goede relatie zou hebben. Het is belangrijk om deze theorie juist te interpreteren. In de orange peel theory gaat het eerder over taakjes die je wel kan doen, maar liever niet doet. Als je partner bijvoorbeeld weet dat je een hekel hebt aan de afwas doen en dat daarom spontaan zelf doet om het jou gemakkelijker te maken dan geeft dat aan dat je relatie goed zit.

 

@kierstenindc Everyone deserves to experience this 🥲 #orangepeeltheory #boyfriendthings #gentlelove ♬ interlinked – jacob¡

Lees ook: Vijf datingtips van seksuoloog en relatietherapeut Chloé De Bie

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Liefde, Relatie.