Hermès bouwt een nieuw lederwarenatelier in Frankrijk, met hulp van een Belg
© Lina Ghotmeh

Hermès bouwt een nieuw lederwarenatelier in Frankrijk, met hulp van een Belg

Leestijd: 1 min

Het Franse modehuis Hermès bouwt een nieuw lederwarenatelier in Louviers (Normandië, Frankrijk) waarbij op termijn 250 banen zullen gecreëerd worden. De Belgische tuinarchitect Erik Dhont ondersteunt het project met zijn wateropvang- en drainagetechnieken.

/

Hermès blijft investeren in zijn productiecapaciteit met de bouw van een twintigste lederwarenatelier in Louviers. Het is gelegen in de buurt van het stadscentrum op een oud bedrijfsterrein en sluit op die manier aan bij de milieuambities van de Hermès-groep. Het gebouw dat meer energie zal produceren dan verbruiken, werd ontworpen door de Frans-Libanese architect Lina Ghotmeh. Het driedubbel zaagtanddak moet een natuurlijke lichtinval creëeren die essentieel is voor het werk van de ambachtslieden.

Lina Ghotmeh

Hermès schakelt hulp in van een Belg

Om de biodiversiteit van de site te behouden, zullen de meeste bomen behouden worden voor de tuinen en zullen er andere geplant worden. Het merk schakelt hiervoor de hulp in van de Belgische tuinarchitect Erik Dhont. Hij ontwierp onder andere al de tuin van Musée Picasso in Le Marais en die van modeontwerper Dries Van Noten, had een expo in Grand Palais én het Paleis voor Schone Kunsten, en hij werd al geprezen in de Financial Times, Vogue US en The New York Times.

Het nieuwe lederwarenatelier zal zijn deuren openen in 2022. Meer info: hermes.com

Lees meer Marie Claire op: Fotograaf Pierre Debusschere dient een nieuw perspectief op diversiteit aan. Burberry houdt een sprookjesachtige show in een bos nabij Londen. 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Architectuur, Hermès.