Onze favoriete films en series om deze maand te kijken
© Netflix + MC

Onze favoriete films en series om deze maand te kijken

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Van opruimguru's die huizen van celebrities onder handen nemen tot een zorgzame verpleegster die gaandeweg verandert in een monster. Dit zijn onze tips om deze maand op de streamingplatformen te kijken. 

/

Get organized with The Home Edit

Indien je fan was van ‘Tyding Up with Marie Kondo’ dan is deze serie een absolute must watch voor jou. Volg ’s werelds bekendste organisatie guru’s Clea Shearer en Joanna Teplin terwijl zij de huizen van celebrities zoals Rachel Zoe, Neil Patrick Harris en Reese Witherspoon, maar ook ‘gewone burgers’ onder handen nemen. Denk op regenboogkleuren geordende boeken, kleding en zelfs eten.

Nu te zien op Netflix.

/

Ratched

Het verhaal van Ratched is geïnspireerd op het memorabele karakter ‘Nurse Ratched’ in ‘One Flew Over The Cuckoo’s Nest’ van Evan Romansky.

In de ultra spannende dramaserie Ratched leren we Mildred Ratched kennen, een verpleegster die werkzaam is in een psychiatrische inrichting in North Carolina. Mildred gedraagt zich als een voorbeeldige verpleegster, maar naarmate de tijd vordert verandert dit volledig. Wanneer zij steeds meer betrokken raakt bij de verontrustende experimenten, die op patiënten in de inrichting worden uitgevoerd, zien we hoe een zorgzame vrouw verandert in een monster.

Te zien op Netflix vanaf 18 september.

/

Harriet

Harriet is een biografische film gebasseerd op het leven van Harriet Tubman, een vrouw van kleur die streefde naar de afschaffing van slavernij. De film speelt zich af in de 19e eeuw wanneer Harriet weet te ontsnappen. Tijdens haar gevecht voor vrijheid wordt ze onderdeel van de abolitionistische beweging en riskeert ze haar eigen leven voor de Underground Railroad, een geheime beweging die via ontsnappingsroutes zoveel mogelijk slaven probeert te bevrijden.

Nu te zien op Streamz.

/

1917

Deze Brits-Amerikaanse oorlogsfilm speelt zich af op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog. Hoofdrolspelers George MacKay en Dean-Charles Chapman spelen twee Britse soldaten die op het eerste zicht een wel heel onmogelijke missie krijgen toebedeeld. In een race tegen de klok moeten ze een levensbelangrijke boodschap weten af te leveren op vijandig gebied. Kunnen de twee soldaten een mogelijke aanval op zo’n honderden Britse soldaten voorkomen?

Te zien op Streamz, vanaf 27 september.

/

Love life

Ok, wie houdt er nu niet van de geniale Anna Kendrick? Deze serie is het perfecte binge-watch materiaal. ‘Love life’ draait rond de ambitieuze Darby Carter die tijdens haar twensies een mooie balans tussen werk en romantiek probeert te zoeken. En dat in New York. Je kan het waarschijnlijk al raden, maar die zoektocht verloopt niet altijd even makkelijk…

Te zien op Streamz, vanaf 14 september.

Lees meer Marie Claire op: Soms warm, soms koud: de mooiste tussenjassen van het moment, 3 makkelijke en vegetarische pastarecepten waar je maar één pot voor nodig hebt en The Narcist: het nieuwe female empowerment platform met een gezonde dosis narcisme.

Tags: Bingewatchen, Netflix, Streamz.