Bekijk Gent eens door de ogen van bekende locals
© Unsplash

Bekijk Gent eens door de ogen van bekende locals

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Citytrips in eigen land zijn booming business sinds corona de hele wereld in zijn greep heeft. Dankzij de nieuwe wandelingen met een twist genaamd 'Walk Local' weet je in de Oost-Vlaamse hoofdstad Gent alvast exact waar je moet zijn.

/

Walk Local

Of je favoriete Gentenaar nu actrice Pascale Platel, architect Wim Goes of it-koppel Matthieu Terryn en Marie Wynants zijn, je ziet ze hoe dan ook altijd in de meest trendy hotspots vertoeven. Maar hoe heet die hippe jazzbar nu weer? De stad Gent, Visit Gent en Puur Gent ontwikkelde daarom met jouw favoriete bekende local een gids langs hun lievelingsadresjes.

Walk Local bestaat uit 15 verschillende wandelingen met een groot aanbod aan culturele, culinaire en shopping tips. Het beste van alles? De wandelingen zijn volledig gratis te downloaden op de website www.visit.gent.be/walklocal. Laat je leiden langs bekende en minder bekende plekjes en (her)ontdek Gent zoals nooit te voren.

Tip van de redactie: haal het beste uit je wandelingen en koop een city card. Voor slechts € 36 kan je 48 uur lang elk musea en monument bezoeken, maar ook het openbaar vervoer zoals de boottram gebruiken. Dit allemaal zoveel je wilt, wanneer je wilt. Je houdt het kaartje simpelweg in je portemonnee en klaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Gent (@visitgent) op

/

Maak er een weekend van

Wie zegt dat je de wandeling op één dag moet voltooien? Of dat je moet kiezen tussen twee? Reserveer een nachtje bij ons favoriete Gentse hotel, Pillows Grand Hotel Reylof, en maak er een weekendje van. Op een boogscheut van het Genste pareltje, de Graslei, is dit hotel de ideale uitvalsbasis voor iedere Walk Local. Ontspan op het einde van je dag in de spa, geniet van een heerlijke nachtrust op wat eerder wolkjes lijken dan bedden en start je dag met een majestueus ontbijt. De kers op je Gentse taart.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pillows Grand Hotel Reylof (@pillowsghent) op

/

Bonus

Als ode aan hun thuisstad cureerde de broers Dewaele, beter gekend als het duo achter onder andere 2manyDJs en Soulwax, zo’n 100 bestaande nummers die zeven weken lang door de klokken van de Beiaard luiden. De perfecte Gentse soundtrack tijdens jouw wandeling.

Lees meer Marie Claire op: Veilig op skireis met je coronabubbel: 5 verrassende adresjes en chalets, Deze Belgische groenterestaurants horen bij de beste van de wereld en In gesprek met de vrouwen achter het Belgische juwelenmerk Kubini.

Tags: Bekende vlamingen, Citytrip, Gent, Walk Local.