Onze 5 favoriete boeken van afgelopen zomer
©

Onze 5 favoriete boeken van afgelopen zomer

Leestijd: 2 min

De laatste paar zomerdagen voorspellen weer om liever binnen bij te blijven. Daarom delen we met plezier onze favoriete boeken van afgelopen zomer om bij weg te dromen bij dit sombere herfstweer.

1. Ongehoord – Pascale Petralia

Ongehoord

In 2019 besloot auteur Pascale Petralia een punt te zetten achter haar theatercarrière en zich toe te leggen op het schrijven.

Ongehoord is een beklijvend verhaal dat je meesleurt in een wervelwind van emoties. Het hoofdpersonage, Sandra Paresi, is een jonge levenslustige vrouw die met beide voeten in het leven staat. Vol enthousiasme combineert ze haar artistieke carrière met lesgeven in het kunstonderwijs. Alles lijkt goed te verlopen tot ze het mikpunt wordt van een ziekelijke manipulator.

Ongehoord van Pascale Petralia wordt uitgegeven door Lannoo, € 20,99, o.a. hier te koop.

/

2. Veranderen: methode – Édouard Louis

Boeken: veranderen

Veranderen vertaalt het ultieme coming of age verhaal waarin Édouard Louis vertelt over zijn jeugd. Louis beschrijft de reis naar een betere toekomst, maar ook de reis terug: naar waar hij vandaan komt. Jarenlang heeft Eddy één wens gehad. Hij wil ontsnappen aan zijn verstikkende en achtergestelde jeugd in Noord-Frankrijk. Hij droomt ervan om rijk te zijn en op straat herkend te worden. Maar wanneer hij zijn doel bereikt en wereldwijd succesvol is, wil hij eigenlijk alleen maar in een hoekje blijven liggen, weg van alles. Een gat graven en erin verdwijnen om nooit meer te hoeven spreken en bewegen.

‘Eén vraag kwam centraal te staan in mijn leven, vormde het middelpunt van al mijn gedachten, nam alle momenten in beslag waarop ik alleen was met mezelf: hóe kon ik revanche nemen, met welke middelen?’

Veranderen: methode van Édouard Louis, uitgegeven door De Bezige Bij, € 22,099, o.a. hier te koop.

/

3. Blauwe Tonen – Anne Cathrine Bomann

Boeken: blauwe tonen

De intrigerende roman Blauwe Tonen gaat over hoe ver we gaan om verdriet, de pijn die we voor liefde betalen, te vermijden.

Wanneer het zoontje van Elizabeth sterft aan een ernstige hartafwijking, breekt haar hart. Daarom ontwikkelt ze paar jaar later het farmaceutische bedrijf om voor het eerst in de geschiedenis een pil te ontwikkelen die langdurige rouw en verdriet zou genezen. Professor Thorsten Gjeldsted, die de werking ervan onderzoekt, denkt dat de data gemanipuleerd worden om een nare bijwerking van het medicijn te maskeren. Samen met twee studenten probeert hij te achterhalen wie erachter zit en wat er aan de hand is.

Blauwe Tonen van Anne Catherine Bomann door A.W Bruna Uitgevers, € 23,99, o.a hier te koop.

/

4. Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

boeken: daar waar de kreeften zingen

Het verhaal volgt twee tijdlijnen die langzaam in elkaar overlopen. De eerste tijdlijn beschrijft het leven en de avonturen van  Kya Clark, die geïsoleerd opgroeit in de moerassen van North Carolina. De tweede tijdlijn volgt een onderzoek naar de schijnbare moord op Chase Andrews, een lokale beroemdheid uit Barkley Cove, een fictief kustplaatsje in North Carolina. Om te overleven, ruilt Kya vis en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Maar wanneer ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Vanaf het moment dat een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.

De meeslepende verhaallijn ontroert en de sterke protagonisten zuigen je zonder moeite in het verhaal.

Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens, uitgegeven door The House Of Books, € 10,00, o.a. hier te koop.

/

5. My Policeman – Bethan Roberts

boeken: my policeman

Deze roman verscheen al in 2012, maar zal komende maanden nog vaak ter sprake komen. Niemand minder dan Emma Corrin, Harry Styles en David Dawson zullen op de grote schermen te zien zijn voor de verfilming van My Policeman door Michael Grandage.

Het boek speelt zich af in de jaren vijftig wanneer Marion Tom voor het eerst ziet. Marion wordt smoorverliefd, vastbesloten dat haar liefde genoeg zal zijn voor hen beiden. Marion is lerares en Tom politieman. In deze context leert Tom de eloquente Patrick kennen die hem een verfijnde, nieuwe wereld laat zien. Patrick is verliefd op Tom, hij is hun politieman. In die tijd is het veiliger voor hem om met Marion te trouwen. De twee geliefden moeten hem delen, totdat een van hen breekt en dat leidt tot drie verwoestte levens.

Vanaf december 2022 zal de vertaling van My Policeman, Mijn Politieman, beschikbaar zijn in de Nederlandstalige boekhandels.

My Policeman van Bethan Roberts wordt uitgegeven door Vintage Books, € 11,95, o.a. hier te koop.

Lees ook: Kijk binnen in het dromerige huis van Vivian Hoorn op Ibiza

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Boeken, Hobby's, Literatuur.