Netflix: de beste nieuwe series, films en documentaires in april
© Netflix

Netflix: de beste nieuwe series, films en documentaires in april

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Geen idee wat te kijken op Netflix? Marie Claire selecteert elke maand een aantal van de beste nieuwe series en films die je echt wil zien. Dit zijn onze favorieten voor de maand april. Veel plezier!

/

Madame Claude – film – 2 april

Aan het einde van de jaren zestig regeerde Madame Claude dankzij haar bloeiende bedrijf over Parijs en omstreken. Door de prostitutie business opnieuw uit te vinden en een respectabel verleden voor zichzelf uit te vinden, werd ze een gevreesde en gewaardeerde zakenvrouw in de wereld van de georganiseerde misdaad. Deze film vertelt het verhaal van een vrouw met macht in een omgeving en een tijdperk waar mannen dit alleen konden evenaren.

/

Snabba Cash- serie – 7 april

Snabba Cash is een keiharde thriller naar de misdaadroman Snel Geld die deel uitmaakt van de succesvolle Stockholm-trilogie van Jens Lapidus. Tien jaar na de verfilming, verschijnt op Netflix nu een gelijknamige serie. De jonge alleenstaande moeder Leya staat centraal in het verhaal. Ze probeert het te maken in de startup-scene, waar de zucht naar status en geld overheersend is. Omdat ze zo vastbesloten is om het te maken, zoekt ze al snel haar heil in het makkelijke geld van criminelen. Met alle gevolgen van dien uiteraard.

/

The Serpent – serie – 2 april

De achtdelige-serie is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van meesteroplichter Charles Sobhraj en de opmerkelijke pogingen van de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg om hem voor het gerecht te brengen. Sobhraj, die zich voordeed als juwelenhandelaar, en zijn vriendin Marie-Andrée Leclerc reisden in 1975 en 1976 door Thailand, Nepal en India. Op de Aziatische ‘Hippie Trail’ pleegden ze diverse misdaden en werden ze de hoofdverdachten in een reeks moorden op jonge westerse reizigers.

/

Life in Colour with David Attenborough – documentaire – 22 april

Op 22 april is het Dag van de Aarde. In een verbluffende nieuwe driedelige serie reist David Attenborough de wereld rond: van de regenwouden van Costa Rica naar de besneeuwde Schotse Hooglanden. Dankzij revolutionaire cameratechnologie, speciaal voor deze serie ontwikkeld, kun je ervaren hoe kleuren die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog een cruciale rol spelen bij interacties met dieren. Iedereen die gekend is met Mr. Attenboroughs werk weet dat deze documentaire opnieuw een meesterwerk belooft te worden.

/

My Love: Six Stories of True Love – mini-serie – 17 april

De Koreaanse regisseur Jin Moyoung breidt een vervolg aan zijn veelgeprezen documentaire My Love, Don’t Cross That River met de aangrijpende mini-serie MY LOVE. Hiervoor volgen lokale filmmakers uit zes landen elk een jaar lang een ouder koppel dat al een leven lang samen is. Van de Koreaanse kust tot een favela in Rio; van de buitenwijken van Tokio tot de boerenbuiten in India, Spanje en de VS; de koppels tonen hoe mooi en universeel langdurige liefde is. Hartverwarmend.

/

Ride or Die – film – 15 april

Zou jij iemand kunnen vermoorden voor de liefde? Dit verhaal gaat over twee vrouwen – één die doodt uit liefde, en de ander die haar dwong te doden. Ride or Die toont hoe een noodzakelijke vlucht de twee vrouwen verrassend dicht bij elkaar brengt.

Lees meer Marie Claire op: In de nieuwe Netflix-hit ‘Sky Rojo’ spelen powervrouwen de hoofdrol, Na het succes van Bridgerton, waarom kijken we zo graag naar kostuumdrama’s? en Alles wat we weten over het nieuwe seizoen van ‘The Handmaid’s Tale’.

Tags: Bingewatchen, Netflix.