De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins
©

De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 2 min

Marie Claire's fashion director Elspeth Jenkins verklapt elke twee weken haar favorieten onder de noemer 'live, love, laugh en laat maar'. Waarbij live voor de plekken staat waar wij willen zijn, love de dingen die we willen uitproberen, laugh waar we strijk mee gaan en laat maar betekent gewoon nevermind.

/
LIVE

Niets gaat boven een staycation, al zeker nu we al meer dan een jaar in ons kot zitten. Nu je toch niet kan reizen, kan het wonderen doen om je eigen stad te (her)ontdekken. Pak je koffer en je lief onder de arm en check deze paasvakantie in bij YUST hotel, vlakbij het Groen Kwartier in Berchem, met een hoop leuke parken in de buurt of op wandelafstand. Van 2 tot en met 18 april kan je genieten van de YUST x FOMU experience. Je ontvangt 2 tickets voor de Martine Franck en Lynne Cohen expo in het FOMU, beschikt vrij over 2 fietsen om de stad te verkennen, een YUST x FOMU tote bag en een ontbijt + picknick voor 2. Ga voor de luxe experience en boek ineens een suite met zithoek en keukentje. Wie dit paasweekend of elke vrijdag, zaterdag of zondag tijdens de paasvakantie liever in zijn eigen keuken doorbrengt, kan er terecht voor de YUST Easter takeaway.

Een suite boek je al vanaf € 124 per nacht voor 2 personen. Meer info: yust.com

rv

/

LOVE

Nu we het toch over de paasbrunch hebben… Wie anders dan Oil & Vinegar om je te assisteren bij het bereiden van de heerlijkste gerechten. Deze kant-en-klare Mango Vinaigrette met Spaanse wijnazijn is het hoogtepunt van mijn weekend, want ja: een mens gaat het stilaan toch wel echt zoeken in de kleine dingen. Terug naar die paasbrunch: de vinaigrette is heerlijk in salades met avocado of kip en is ook geschikt om gerechten mee af te werken. Verwen jezelf deze week met een zelfgemaakte Poké Bowl, de verse ingrediënten zullen nog beter uitkomen en die leuke kleurtjes dragen alleen maar bij aan een goede mood. Kijk voor het dessert naar een coupe vanille-ijs met olijfolie en Hawaiiaans zeezout verrijkt met houtskool. Of we fan zijn? Reken maar van coronakilo.

Oil & Vinegar Mango Vinaigrette, € 6,95, Black Hawaii Salt, € 7,95. Meer info: oilandvinegar.be.

rv

/

LAUGH

Mijn vrienden lachen wel eens met mijn kookkunsten. Er was een tijd dat ik dacht dat ik kon koken, maar dat blijkt toch niet het geval te zijn. Getuige het verschrikkelijk taaie potje stoofvlees waar ik noch mijn besties nog aan herinnerd wil worden. Halleluja voor takeaway dus, een gewoonte die we tijdens de coronacrisis massaal omarmd hebben. Redder in nood voor foodies die geen held zijn in de keuken, maar toch geen budget hebben voor een 3-wekelijkse takeaway bij een sterrenzaak: de VedgeBag van Foodmaker met 12 heerlijke kant-en-klare gerechten, geselecteerd door Kjeld Nuis, waar je wel even mee zoet bent. Je kan ze thuis laten leveren of op kantoor. Favorieten zijn de Mexican burrito, de breakfast bowl met oatmeal en de hot bowl penne arrabiata. Foodmaker werkt volgens het ‘Farm to Fork’-concept, verse groenten van eigen biovelden dus. We love!

€ 65. Meer info: foodmaker.be.

rv

/

LAAT MAAR

Een duur servies. Begrijp me niet verkeerd, ik zou trouwen om een lijst bij Villeroy & Boch te kunnen leggen, maar ik ben daarnaast vooral ook echt onhandig. Het aantal borden dat ik al in mijn leven gebroken heb, in tijden van ruzies en vrede, ze zijn niet meer bij te houden. Dus voortaan geef ik minder geld uit aan hebbedingen zoals een Victoriaans porseleinen ontbijtbordje, ik ga gewoon voor degelijk en iets minder duur. Daar serveer ik wel de gouden lepeltjes van Roos Van de Velde voor Serax bij. Omdat ik het toch niet kan laten…

€ 63. Meer info: serax.com.

rv

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.