7 nieuwe seksstandjes om vanavond uit te proberen
© Lovehoney

7 nieuwe seksstandjes om vanavond uit te proberen

Door Ally Head
Leestijd: 4 min

De pandemie deed ons meer experimenteren in de slaapkamer, dat wijst een onderzoek van condoommerk Hanx uit. Seksexpert Oloni legt uit waarom en verklapt 7 experimentele standjes om je seksleven spannender te maken. 

/

Uit een enquête van het vegan condoommerk Hanx, blijkt dat 48% van de ondervraagden sinds het begin van de pandemie (meer) seksueel experimenteerden. Ze zetten een stapje in de wereld van bondage voor beginners, stuurden naaktfoto’s of onderzochten ethische porno, om nog maar te zwijgen van geblinddoekte of openbare seks.

Een soortgelijk onderzoek van seksueel wellnessmerk Lovehoney bij 2.000 mensen wees uit dat 52% van de koppels seksueel avontuurlijker was tijdens de pandemie. 57% van de stellen genoot van sexting en 32% experimenteerde met videoseks.

Het is dus duidelijk dat lockdown velen heeft aangemoedigd om iets nieuws te proberen in de slaapkamer. Wij spraken een seksexpert en kwamen te weten welke acht pittige seksstandjes ons seksleven spannender gaan maken.

/

Waarom hebben we meer geëxperimenteerd?

Omdat we meer tijd over hadden, meer tijd thuis doorbrachten en omdat we ons allemaal een beetje verveelden. Lovehoney-seksexpert Oloni legt uit: “Een heel jaar thuis blijven, betekent meer quality time dan ooit met je partner.” En blijkbaar geldt: meer quality time, meer seks. “Thuiswerken heeft ons meer flexibiliteit gegeven”, vervolgt Oloni. “Het maakt niet alleen seks overdag veel haalbaarder, het geeft je ook de extra tijd om je seksuele routine eens door elkaar te schudden. Verveling kan een fantastische stimulans zijn voor seksuele experimenten.”

/

Waarom is seksueel experimenteren goed voor een relatie?

Nieuwe en spannende ervaringen maken het leven interessant. En dat geldt ook voor een lang en gelukkig seksleven, aldus de professional. Nieuwe seksstandjes uitproberen is dus zeker een aanrader. “Seks is net als eten. Hoe lekker een maaltijd ook is, als je het elke dag eet, zal je het na een tijdje ook beu zijn. Waarom zou dat met seks anders zijn?”, vraagt ​​ze.

Volgens Onloni is seks al-tijd beter als er een verrassingselement is. “Dit is vooral belangrijk als je al heel lang met dezelfde partner samen bent en jullie allebei routines hebben waarvan je weet dat je ze leuk vindt”, aldus Oloni.

/

1. De sofa surfer

Dit standje garandeert een orgasme, voor beide partners. En je hoeft er gelukkig geen professioneel acrobaat voor te zijn.

“De vrouw zit op de armleuning van een zetel en laat haar bovenlichaam voorzichtig achterover zakken op het zitvlak van de zetel. Haar benen zijn gestrekt in de lucht. De man staat achter de billen van de vrouw en legt haar benen op zijn schouders terwijl hij zijn armen om haar dijen slaat,” vertelt Oloni.

“De hoek van de heupen van de vrouw stelt de man in staat om diep te penetreren. Hij komt vanzelf voorbij die allerbelangrijkste interne plekjes die voor een vrouw explosieve resultaten opleveren. Het tempo kan in dit standje bepaald worden door de man en ze kunnen ook een hand vrijmaken voor stimulatie van externe erogene zones zoals de tepels, clitoris, penis of testikels.”

7 nieuwe seksstandjes om vanavond uit te proberen - 1

LoveHoney

/

2. Sex in een vliegtuig

Natuurlijk bedoelen we niet echt in een vliegtuig. Maar dit standje kan je zonder twijfel naar andere hoogtes brengen. Blijkbaar is dit standje een van de beste voor diepe vaginale penetratie en hebben zowel jij als je partner de handen vrij voor meer play.

“De man zit op de grond met zijn benen open gespreid”, legt Oloni uit. “De vrouw zit bovenop de man met haar rug naar hem toe en haar benen liggen parallel met de zijne.”

Lees ook: Ook de pil verhoogt het risico op trombose: “Vergelijking met AstraZeneca is niet eerlijk”

7 nieuwe seksstandjes om vanavond uit te proberen - 2

LoveHoney

3. Berenknuffel

Nog een ideaal standje voor wie houdt van diepe penetratie is de berenknuffel. Je kan hierbij de intensiteit en diepte makkelijk variëren, zodat beide partners tevreden zijn.

“De vrouw staat hierbij recht en tilt één been in een gebogen positie op om de man naar binnen te laten komen. Hij gebruikt een muur of bed ter ondersteuning”, vertelt Oloni. “De man staat achter de vrouw, geeft haar een stevige knuffel en penetreert haar, terwijl hij de taille van de vrouw vasthoudt om haar dichterbij te trekken.”

7 nieuwe seksstandjes om vanavond uit te proberen - 3

LoveHoney

/

4. Spiegel Spiegel

Orale seks kan heerlijk zijn – als het goed wordt gedaan. Met het Spiegel Spiegel-standje kunnen zowel jij als je partner genieten en elkaar tegelijkertijd plezieren met mond en handen. Tip van de seksexpert: doe het om de beurt on top en wissel af tussen orale- en handstimulatie.

“De bovenste partner gaat op zijn/haar knieën zitten met zijn/haar handen op schouderbreedte uit elkaar”, vertelt Oloni. “De onderste partner gaat op zijn/haar rug liggen met zijn hoofd tussen de benen van zijn partner en zijn/haar eigen benen gebogen en op heupbreedte uit elkaar. De onderste partner kan de billen van de bovenste partner vastpakken om alles in de juiste richting te leiden. “

Lees ook: Tantraseks: de spirituele seksbeleving die je in extase brengt

7 nieuwe seksstandjes om vanavond uit te proberen - 4

LoveHoney

5. Bekken Pin

In een meer intiemere, sexy sfeer? Dan is de Bekken Pin iets voor jou. Voor dit standje ben je best een beetje flexibel en het is ook niets voor angsthazen.

“Één partner ligt hierbij op zijn/haar rug met de benen in de lucht. De andere partner kijkt naar de liggende partner in een zittende positie met zijn/haar knieën uit elkaar en leunt tegen de opgeheven benen van de ander. Zo ga je op en neer of penetreer je.” Nog een extra tip van de seksexpert? “Doe het rustig aan met sensueel wrijving van je bekken, of onderzoek vaginale of anale penetratie. Pas de penetratiediepte aan door de heupen van van de liggende partner hoger of lager te leggen.”

7 nieuwe seksstandjes om vanavond uit te proberen - 5

LoveHoney

/

6. Yin en Yang

Word je opgewonden door externe stimulatie? Dan is de Yin en Yang positie iets voor jou. “Een partner ligt hierbij op zijn/haar rug met de benen uit elkaar gespreid. De andere partner ligt op zijn/haar zij in de tegenovergestelde richting, waarbij hij/zij zijn/haar lichaam zo positioneert dat het lijkt alsof twee scharen elkaar kruisen en op de basis elkaar raken,” vertelt ze.

“Deze schaar-achtige positie wordt meestal geassocieerd met twee vrouwen die hun vulva’s tegen elkaar wrijven, maar Yin en Yang is fantastisch voor alle soorten genitaliën. Wrijf tegen elkaar, geef toe aan penetrerende seks, verken de positie als onderdeel van je voorspel, wrijf tegen andere lichaamsdelen of laat je handen hun ding doen om alle externe hotspots te stimuleren – met Yin en Yang kan je alle kanten uit.”

7 nieuwe seksstandjes om vanavond uit te proberen - 6

LoveHoney

/

7. Post-it Notitie

Hierbij schrijft ieder van jullie een favoriete en haalbare seksuele fantasie op een post-it-briefje, waarna je het in een pot stopt. Probeer elk tien suggesties te bedenken en kies elke week om de beurt een van die fantasieën uit en doe ze ook echt.

“Als dat te ingewikkeld of te veeleisend klinkt, doe dan kleinere dingen om ervoor te zorgen dat je partner weet dat seks belangrijk voor je is”, raadt Oloni aan.

Lees ook: Deze 10 seksstandjes zijn het populairst onder Belgen

Dit artikel verscheen eerder al op Marie Claire UK.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Seksstandjes.