Een moodboard maken is de manier om je doelen voor het nieuwe jaar te bereiken
© Unsplash

Een moodboard maken is de manier om je doelen voor het nieuwe jaar te bereiken

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent dat iedereen weer volop goede voornemens gaat opstellen. Toch blijkt jaar na jaar dat de meeste mensen die voornemens amper een paar maanden volhouden. Wil je dit jaar echt je doelen bereiken, maak dan eens een moodboard.

/

Wat is een moodboard?

Een moodboard is eigenlijk niet meer dan een collage. In die collage verzamel je allerlei foto’s die te maken hebben met je doelen. Zo kan je bijvoorbeeld foto’s uitzoeken van gezonde maaltijden als het je doel is om gezonder te eten of foto’s van geld als je komend jaar meer wil sparen.

Hoe je die collage juist maakt, kan je helemaal zelf invullen. Je kan old skool aan de slag gaan met papier en lijm of je kan online een fotocollage maken. De foto’s die je daarvoor gebruikt, vind je makkelijk op sites als Pinterest of op andere sociale media. Hier alvast een paar voorbeelden van foto’s die je kunnen inspireren.

Pint Embed Link

Pint Embed Link

Pint Embed Link

Lees ook: Dit is de kleur van 2024

/

Manifesteren

De hele theorie achter moodboards is gebaseerd op de kunst van het manifesteren. Kort samengevat gaat manifesteren over je doelen bereiken door je gedachten te veranderen. Als je gelooft dat je je doelen al hebt bereikt, ook al is dat nog niet zo, dan zou je anders gaan denken en je anders gaan gedragen waardoor die dromen ook werkelijkheid worden.

Concreet zou het helpen om telkens wanneer je aan je doelen denkt, het gevoel op te roepen dat je zou krijgen als je die doelen ook echt bereikt zou hebben. Je moet dus je gedachten shiften van ‘oei dit gaat me nooit lukken’ naar ‘wauw ik heb het eindelijk bereikt’ ook al is dat nog niet helemaal waar.

/

Hoe helpt een moodboard bij het bereiken van je doelen?

Om jezelf te laten geloven dat je die doelen kan bereiken kan het helpen om ze te visualiseren aan de hand van een moodboard. Kies dus voor foto’s die echt tonen wat je wil zien in de toekomst. Dat kan een stapel geld, een mooie vakantiebestemming of misschien wel de liefde van je leven zijn. Zet je moodboard op een plek die je vaak ziet, zoals je bureau bijvoorbeeld. Als je een digitaal moodboard maakt, kan je het als achtergrond van je laptop of smartphone instellen.

Deze techniek zou je moeten helpen omdat doelen vaak iets zijn wat ver van je huidige levensstijl ligt. Daarom is het een goed idee om aan de hand van die foto’s je doelen in je dagelijks leven te brengen. Telkens als je je moodboard ziet, kan je dan even het gevoel oproepen van ‘wauw ik heb het eindelijk bereikt’ om dan ooit dat gevoel echt te kunnen ervaren.

Laat je inspireren door deze voorbeelden van moodboards.

Pint Embed Link

Pint Embed Link

Pint Embed Link

Lees ook: Zo verkrijg je de natuurlijke glow van Pamela Anderson

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Goede voornemens, Nieuwjaar.