Met Insta Travel fotografeer je de mooiste plekken in Europa
© Getty Images

Met Insta Travel fotografeer je de mooiste plekken in Europa

Door Florianne Thys
Leestijd: 2 min

Vanaf juni ligt de reisgids Insta Travel in de rekken. De Nederlandse Kim van Weering verzamelde hiervoor de 75 favoriete Europese bestemmingen van Belgische en Nederlandse insta travelers. Het is een must have voor op de koffietafel van elke reisfanaat. We geven als voorproefje drie bestemmingen prijs.

/

Je hoeft niet langer te twijfelen over geschikte locaties voor een Instagramwaardige foto. Insta Travel is een verzameling van zowat de beste plekjes om met je camera vast te leggen. Deze drie insta travelers leggen hun ervaringen bloot.

1. Stéphanie Beyens: Innsbruck in Oostenrijk

Als bewoner van Madrid, bewijst de Belgische Stéphanie Beyens dat ze een levensechte reiziger is. Ze houdt ervan om de wereld te verkennen en integreert haar persoonlijke levensstijl hier volledig in. Stéphanie trouwde in Las Vegas met de liefde van haar leven en woont in Madrid. Beyoftravel is haar persoonlijke blog waarop ze onder meer praat over haar favoriete fotospot: Innsbruck in Oostenrijk. Innsbruck is de hoofdstad van Tirol en is zowel tijdens winter- als zomermaanden een fijne bestemming. Het is de perfecte locatie om op skireis te gaan, maar heeft ook op zonnige dagen veel te bieden zoals wandelroutes en fietsroutes die gelegen zijn in een ongerept stukje natuur.

Aan de rivierkant van Inn vind je tal van kleurrijke huisjes die zonder twijfel mooi op foto ogen. Al is timing the key: zonsondergang bijvoorbeeld, is het gouden uur om een foto te kunnen trekken. Bovendien ook het rustigste uur om niet al teveel verstoorders in de omgeving te spotten.

/

2. Myriam Thys en Werner Gladines: Schilthorn, Zwitserland

‘Dichtbijenverweg’ is de persoonlijke travelblog van Myriam Thys en Werner Gladines. Als Brusselse reisjournalisten hebben ze 138 landen bezocht waarvan ze over elk land een unieke anekdote kunnen vertellen. Het eten van een embryo is er eentje van. Toch is er één Europese plek die hun nauw aan het hart ligt en dat is Schilthorn in Zwitserland. Deze bergtop bereikt een hoogte van 2970 meter. Aangezien deze hoogte voor professionele klimmers is weggelegd, is er ook een kabelbaan voorzien. In principe vier kabelbanen, aangezien je vier keer dient over te stappen. Zodra je aan de top bent, hebt je een adembenemend zicht waarop je de Eiger, de Jungfrau en de Mönch kan zien. Soms, héél soms, kan je ook de Mont Blanc zien, maar daarvoor moet het weer je goedgezind zijn.

/

3.  Jennifer Dekker en Jeroen Peeters: Nationaal park Triglav in Slovenië

The Binge Travelers‘ of gewoonweg Jennifer Dekker en Jeroen Peeters vertrekken niet op reis zonder een zakje pistachenoten. Dat is voor hen net zoals reizen een echte guilty pleasure in life. Zij zijn letterlijk hun hart verloren in het nationaal park Triglav in Slovenië: het is niet voor niets dat er ‘love’ in Slovenië verwikkeld zit. Naast romantiek, vind je er de hoogste toppen van de Juliaanse Alpen tal van rivieren en neem je de hoogste watervallen waar. Het meest geschikte plekje voor een foto is Slap Percinik, een vrij onbekend pareltje bij het publiek. Het is een waterval die je zowel kan bewonderen als waaronder je door kan lopen. En het heeft iets mystieks: knetterend water, een helderblauw meer in de hoogte en felgroene grasperkjes. Triglav kan je in Jennifer en Jeroen hun woorden omschrijven als “ruige natuur met romantische plekjes.”

Insta Travel, Kosmosuitgevers, voor € 22,50.

Lees meer Marie Claire op: 7 boeken die je deze maand wil lezen; Kunstenares Jocelyn Hobbie maakt de meest stijlvolle schilderijen; Deze 7 plaatsen staan wereldwijd bekend om hun helderblauwe stranden

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >