Met deze tips koop je altijd het perfecte kerstcadeau
© Getty Images

Met deze tips koop je altijd het perfecte kerstcadeau

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Een gewaarschuwde vrouw is er twee waard. Stel je kerstshopping dus niet uit tot het allerlaatste moment. Met een goed plan bespaar je tijd en geld, vermijd je stress in drukke winkelstraten, kies je betere cadeautjes en geraak je in de kerstsfeer. Met deze tips van Mascha Van De Ven, Expert Trainer bij Chanel, verloopt het uitkiezen van het perfecte kerstcadeau nog vlotter.

/

Maak een lijstje. En dubbelcheck het.

Chanel

“Kerstcadeau’s shoppen is een challenge. Iedereen heeft een eigen stijl, en bij elke persoonlijkheid past het juiste cadeautje. De ene heeft een romantische ziel, de andere houdt het liever praktisch. De uitdaging is niet alleen een geschikt cadeau vinden, maar ook iets met een speciale, emotionele waarde. Maak een lijstje van de personen aan wie je een attentie wilt schenken. Schrijf in een paar woorden neer waarom je hen graag ziet en wat hen uniek maakt.”

Vraag hulp aan een professional

“Op de website van Chanel vind je The Gift Generator. Een handige tool waarmee je in een paar clicks het leukste en meest verrassende cadeau scoort voor iedereen op je lijstje. De Beauty Boutique van Chanel in Antwerpen biedt de mogelijkheid om een virtueel winkelbezoekje te brengen. Zo ontdek je de collecties zonder de deur uit te gaan en krijg je advies op maat van de beauty-experts.”

Lees ook: 25 kerstcadeaus onder de 25 euro

Get in the mood

“Als kerstshoppen je stress geeft, denk alvast aan de leuke reacties die je gaat krijgen als je de cadeautjes uitdeelt. Geschenken geven is iets vrolijks, een moment om een bijzonder iemand een speciaal gevoel te geven. Het kopen van een geschenk moet je dan ook een goed gevoel geven. Snel iets online shoppen tussen twee meetings door verhoogt het stressniveau achteraf, levert miskopen op en brengt je uit de kerstsfeer. Neem er dus je tijd voor.”

Geen inspiratie?

“Kies dan voor een vaste waarde, een vleugje van ‘le style parisien’: een authentiek Frans parfum. Chanel heeft een indrukwekkend portfolio: N°5, Coco Mademoiselle en Bleu de Chanel zijn enkele van ’s werelds meest beroemde geuren. Bij elk parfum hoort een verhaal dat past bij één van de personen voor wie jij op zoek bent naar een geschenk.”

Info: Chanel Beauty Boutique, bereikbaar via 0470/ 98.97.57 en via e-mail beautyboutique@chanel.com.

Lees meer Marie Claire op: Hier koop je een kerstboom en steun je tegelijkertijd het goede doel. Met deze juwelen steel je zelfs in jogging de show tijdens de feestdagen. Hoe adaptogenen je lichaam terug in balans kunnen brengen

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Chanel, Kerst, Kerst 2020, Kerstcadeau.