Martini doet met deze mocktails mee aan de verantwoordelijke cocktail trend
© Pers

Martini doet met deze mocktails mee aan de verantwoordelijke cocktail trend

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

De mocktail zou wel eens het meest trendy drankje van nu kunnen zijn. Een trend waar Martini maar al te graag aan mee doet. Het is niet alleen verfrissend en een streling voor de tong. Het is ook een verantwoorde keuze voor iedereen die nog achter het stuur moet kruipen. Ontdek hier 3 nieuwe Martini mocktails die je moet proeven.

/

Martini vibrante & tonic

Had je het al gehoord? Martini heeft nu ook twee non-alcoholische varianten, Martini Floreale en Martini Vibrante. Twee alcoholvrije varianten als een elegant en smaakvol alternatief voor alcoholhoudende dranken. De robijnrode non-alcoholische Martini Vibrante heeft het meest fruitige karakter en wordt gekenmerkt door toetsen van Italiaans bergamot. Het is dan ook met deze dat we volgende mocktail met tonic maken.

De perfect serve om ten volle van Martini Vibrante te genieten is in een 50/50 verhouding met tonic en in een groot kenmerkend ballonglas gevuld met ijs. Afwerken met een schijfje sinaasappel is sterk aanbevolen.

Martini non-alcoholisch vibrante

Pers

/

Dolce Verde

Voor gevorderden die liever wat losser gaan is er de Dolce Verde mocktail. Deze wordt gemaakt met het goudgele zusje van de non-alcoholische Martini familie. De Martini Floreale smaakt zoeter en bloemerig en zweemt naar kamille. Deze mocktail is een echte verfrissende smaakexplosie die jou de alcoholische variant helemaal doet vergeten.

Hoe maak je de Dolce Verde nu? Je begint met 50 ml Martini non-alcoholische Floreale, daarbij voeg je toe:

  • 20 ml appelsap
  • 20 ml kokoswater
  • 10 ml komkommersap

Schud dit allemaal goed door elkaar voor uit te schenken in een longdrink glas of wijnglas met ijs. Werk af met appel en komkommer schijfjes.

Dolce Verde

Pers

/

Martini Non-Alcoholisch Sunset Spritz

Last, but not least is de Martini Sunset Spritz zonder alcohol. Deze mocktail brengt werkelijk alle complexe smaken van de Martini Floreale naar boven. Door de vrolijke gele kleur van dit drankje en zijn zomerse smaak voel je je net aan de Italiaanse Amalfikust.

Hoe ga je te werk? Net zoals de Dolce Verde begin je met 50 ml non-alcoholische Martini Floreale. Daarbij voeg je toe:

  • 25 ml ananassap
  • 10 ml vers geperst citroensap
  • Een ruime hoeveelheid tonic

Goed roeren en uitgieten in een coppaglas met ijs. Werk af met een takje munt, een schijfje limoen, een schijfje citroen en een snuifje zout. Het enige wat je nu nog moet doen is genieten.

Floreale NA Martini

Pers

Lees meer Marie Claire op: World Gin Day: de 4 beste cocktails met Gin, Recept: deze Game of Thrones cocktails moet je geproefd hebben en 5 tips voor de ultieme staycation in België.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Martini, Mocktails.