Marie Claire Book Club: de must-reads voor mei
© Bol.com

Marie Claire Book Club: de must-reads voor mei

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Wij hebben voor jou de leukste literatuur opgelijst om deze maand te verslinden. Spendeer je, hopelijk, laatste quarantaine dagen met deze must-reads.

/

Naar de overkant door Santa Montefiore

Santa Montefiore boek

Bol.com

In een klein dorpje op het Engelse platteland woont Marigold met haar man Dennis en hun dochter Suze. Nadat haar negentigjarige moeder bij haar en haar gezin intrekt, en de oudste dochter Daisy na een stukgelopen relatie weer terugkeert uit Milaan, wordt het Marigold wat te druk. Ze raakt zo verstrooid, haar hoofd lijkt wel een grote warboel te worden. Alles waar ze voordien talent voor had, lijkt haar niet meer te lukken. Wat is er aan de hand? Wanneer de diagnose duidelijk wordt, heeft Marigold de steun en liefde van haar familie meer dan ooit nodig. Maar zijn die wel in staat om de offers te brengen die nodig zijn?

/

Stil maar door Carla Kovach

Carla Kovach boek

Bol.com

Op een regenachtige dag stapt Deborah Jenkins de regen in, op weg naar huis. Ze zal er anders nooit aankomen. Eerst wordt ze gedrogeerd en een busje in getrokken om vervolgens wakker te worden in een ijskoude, donkere kamer. Met een ketting om haar enkel hangt ze vast aan een muur, geen ontsnappen aan.

Detective Gina Hart stort zich op de zaak. De jonge moeder verdween spoorloos en werd nooit meer terug gezien. Jaren wordt ze dood gewaand. Nadat een baby te vondeling wordt gelegd, krijgt Hart een anonieme tip. Uit een DNA-test blijkt dat het pasgeboren kind van Deborah is. Hoe kan dit? Betekent dit dat ze nog leeft, en waar?

/

De ballade van slangen en zangvogels door Suzanne Collins

Suzanne Collins Boek

Bol.com

Al wie fan is van de hongerspelen door Suzanne Collins moet dit boek lezen. Tijdens de ochtend van de boeteceremonie bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. De toekomst van zijn ooit zo machtige familie rust op zijn schouders. Hij moet uitblinken tegenover zijn medestudenten door zijn tribuut naar de overwinning helpen. Maar het zit hem niet mee. Uiteindelijk moet Snow kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels of overleven.

/

De kindertrein door Viola Ardone

Viola Ardone boek

Bol.com

Het is 1946 wanneer de zevenjarige Amerigo door zijn moeder op een trein wordt gezet. Dankzij een initiatief van de Communistisch Partij worden kansarme kinderen uit het Zuiden enkele maanden in een rijk gezin in het Noorden van Italië geplaatst. Op die manier zouden zij beschermd worden van de ellende die de oorlog heeft veroorzaakt. Amerigo is angstig, maar dat blijkt eenmaal aangekomen voor niets nodig te zijn. Behalve liefde en een veilige thuis krijgt hij een cadeau dat zijn leven voor altijd zal veranderen, een viool.

Lees meer over onze favoriete boeken op: 12 erotische boeken om meteen te verslinden, Marie Claire Book Club: de must-reads voor April en Luddites: voor de boekenwurm die tussen de wijntjes door leest.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Boeken, Nederlandstalig.