Luisteren naar Tom Lanoye
©

Luisteren naar Tom Lanoye

Leestijd: 2 min

Nu en de volgende maanden kan je bij Storytel drie topverhalen beluisteren van Tom Lanoye, een van Vlaanderens meest populaire schrijvers. Kers op de taart: de boeken worden voorgelezen door professionele acteurs met een absoluut unieke stem.

Tom Lanoye dook samen met twee topacteurs de studio in om drie van zijn meest gerenommeerde romans tot leven te brengen. “Ik heb altijd veel belang gehecht aan het gesproken woord. Daarom droeg ik mijn werk zo dikwijls zelf voor. Dat nu twee Belgische topacteurs een roman van me wilden inlezen, maakt me gelukkig en bijzonder trots. Sprakeloos las ik zelf in omdat het verhaal over mijn eigen moeder gaat en het me nog steeds zo aangrijpt.”

Probeer Storytel nu 30 dagen i.p.v. 14 dagen gratis via deze link. Altijd opzegbaar.

Drie literaire voltreffers

1. Kartonnen dozen.

Stem Tijmen Govaerts. Nu beschikbaar. Een evergreen in de Nederlandstalige literatuur. In deze autobiografische roman legt Tom Lanoye enerzijds de verslavingen en valstrikken bloot van een allereerste jeugdliefde. Anderzijds vertelt hij over zijn afkomst: de slagerswinkel van thuis, de vier vrouwen uit zijn jeugd, de katholieke school die probeert overeind te blijven in de stormen van de moderne tijd, de priester-dichter die als leraar Nederlands hem inspireert, de turners aan wie hij zich vergaapt en de stripverhalen die hij verslindt. Kartonnen dozen werd meermaals herwerkt tot theaterstuk en wordt ook verfilmd. Met 250.000 verkochte exemplaren een onvervalste must-listen.

Tijmen Govaerts (°1994) is bekend van zijn glansrollen in tv-series als Twee zomers en 1985 en gelauwerde films als Girl en Tori et Lokita van Lukas Dhondt.

2. De Draaischijf.

de draai schijf tom lanoye

Stem Jan Decleir. Beschikbaar vanaf 20 juni. In Toms nieuwste boek, een historische roman over de periode voor, tijdens en lang na Wereldoorlog II, raken drie innig verbonden levens verpulverd door kunst en collaboratie, lafheid en ambitie. Tijdens de bezetting wordt Alex benoemd tot directeur-generaal van meerdere Antwerpse theaters, maar de beperkingen zijn zwaar. Zijn broer, componist en dirigent, kiest voluit voor collaboratie, terwijl vrouw Lea wegkwijnt en ronddwaalt in een stad waar razzia’s het leven van duizenden mensen verwoesten. Van De draaischijf werden al 35.000 exemplaren verkocht.

Acteur Jan Decleir (°1946) begon zijn carrière in de jaren 70 en groeide uit tot een theatericoon in Vlaanderen.

3. Sprakeloos.

Stem Tom Lanoye. Beschikbaar vanaf 18 juli. Een aangrijpende ode aan zijn moeder die na een beroerte haar spraak verliest, langzaam aftakelt en steeds minder in staat is om te communiceren met wie haar lief is. In het verhaal maakt de schrijver ook een balans op van zijn eigen jeugd, van zijn worsteling met de liefde en de onmogelijke strijd die zijn moeder voert. Van Sprakeloos werden 150.000 exemplaren verkocht en de roman werd in 2017 ook verfilmd.

Tom Lanoye (°1958) is van alle markten thuis. Hij is romancier, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur.

Storytel Vlaanderen

Storytel is hét streamingplatform voor duizenden luisterboeken en e-books. Voor een vast maandbedrag geeft de Storytel-app voor smartphone en tablet onbeperkt toegang tot het beluisteren van ruim 350.000 boeken. Naast (internationale) bestsellers, vind je op het platform ook luisterboeken die Storytel zelf produceert: de Storytel Original. Storytel is actief in meer dan 25 landen over de hele wereld.

 

 

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Storytel.
www.storytel.com

Lees ook:
Hoe draag je een cargobroek in 2023?
Deze designer musthaves ga je deze zomer overal zien
Vezels, de beste bondgenoten voor gezonde darmen

Commercieel team De artikels van >