Last van een winterdip? Deze tips garanderen een zalige nachtrust
©

Last van een winterdip? Deze tips garanderen een zalige nachtrust

Leestijd: 2 min

Een winterdip heeft invloed op je stemming en je slaap. Bepaalde factoren die met de seizoenswisseling gepaard gaan, kunnen immers zorgen voor een vermoeider gevoel. Theresa Schnorbach, slaapexperte bij Emma legt uit wat de boosdoeners zijn en hoe je deze best aanpakt.

Soms lijkt het wel alsof je in de winter meer slaap hebt dan in de zomer. Toch is dit niet zo. Wel kunnen veranderingen in temperatuur en licht het zo doen lijken. Zo ga je hiermee om:

Verandering in temperatuur

“De temperatuur is een van de redenen waarom we ‘s winters meer slapen”, legt Theresa uit. “Gedurende de nacht daalt onze lichaamstemperatuur gewoonlijk met 0,5 à 1,5°C om de slaap te vergemakkelijken. Maar veranderingen in de omgevingstemperatuur kunnen ook overdag een daling van de kerntemperatuur veroorzaken, waardoor ons lichaam zich vroeger dan in de zomer begint voor te bereiden op slaap.”

Emma matras

Gebrek aan natuurlijk licht

“Verder zorgt het gebrek aan natuurlijk licht gedurende de winter ervoor dat ons lichaam meer melatonine aanmaakt. Dit hormoon geeft ons lichaam het signaal dat het tijd is om te slapen. Tijdens de winter zijn de nachten lang en de dagen kort. We worden dus minder uren blootgesteld aan zonlicht en dat bovendien aan een lagere intensiteit. Onze hersenen krijgen dus niet hetzelfde signaal om wakker en alert te blijven als in de zomer“, aldus Theresa.

Emma matras

Een zorgeloze nachtrust

Maar hoe zorg je nu voor een probleemloze nachtrust? Naast het bannen van blauw licht in de slaapkamer en het behouden van een goede temperatuur van om en bij de 18°C, vormen een goed bed met een degelijke matras de basis van een goede nachtrust. Als deze ook nog eens aanpasbaar zijn aan je eigen voorkeur qua slaap en stijl, zoals de slaapproducten van Emma, is dat extra mooi meegenomen. Bovendien lopen bij Emma momenteel interessante winterkortingen. Investeren in een goede nachtrust was nog nooit zo voordelig.

Emma matras

Ben je op zoek naar een top bed en matrascombinatie met een hoge slaapkwaliteit? Dan vormt een boxspring misschien wel de ideale slaapoplossing voor jou. Dergelijk bed is niet alleen stijlvol maar ook ergonomisch. Emma biedt bovendien een assortiment van vier verschillende boxspringbedden die aan ieders wensen voldoen én die je nu met een mooie korting in huis haalt:

  • De betaalbare boxspring is gemakkelijk te monteren en te onderhouden dankzij de afneembare hoezen en is beschikbaar in 6 verschillende kleuren. Je shopt hem nu aan 45% korting.
  • De boxspring met opbergruimte beschikt over dynamische drukverlaging en verbergt maar liefst 640 liter opbergruimte in de bedbodem. Je bestelt deze nu aan 55% korting.
  • De bekroonde boxspring ‘Royal’. Dit hotelkamerwaardig bed wordt gemaakt in België en komt inclusief de meest bekroonde pocketveringmatras van Europa. Je slaat nu je slag aan 55% korting.
  • Het luxe boxspring bed ‘Signature’ met modieus design is verkrijgbaar in meer dan 10 stijlen. Je haalt hem nu aan 55% korting in huis.

Daarenboven geldt er voor Marie Claire-lezeressen een extra kortingscode van 5%. Gebruik de code WinterSleep bij het afrekenen en geniet voortaan van een zorgeloze nachtrust.

 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Emma.

emma-matras.be

 

Lees ook :

Onze selectie activewear voor het nieuwe jaar
Oxyface x HydraFacial: wij probeerden de favoriete gezichtsbehandeling van de sterren uit
Met deze 9 tips hou jij Veganuary vol

Commercieel team De artikels van >