Oxyface x HydraFacial: wij probeerden de favoriete gezichtsbehandeling van de sterren uit
© Lazeo

Oxyface x HydraFacial: wij probeerden de favoriete gezichtsbehandeling van de sterren uit

Leestijd: 2 min

"Seks voor het gezicht" noemde acteur Matthew McConaughey de HydraFacial in een interview. De schoonheidsbehandeling is wereldwijd razend populair bij sterren en gewone stervelingen. Het belooft namelijk in 30 minuten een stralende, vlekkeloze huid, zonder pijn of herstelperiode. Bij de schoonheidsinstituten van Lazeo kan je er nog een extra portie glow bovenop krijgen dankzij de exclusieve Oxyface behandeling. Wij probeerden het uit.

De Oxyface x HydraFacial hydraterende gezichtsbehandeling is razend populair bij Lazeo. De groep voor esthetische geneeskunde en laserontharing is namelijk de enige die deze combinatie in België aanbiedt. Sterren als Naomi Campbell, Eva Longoria en Beyoncé zijn al jaren fan, hoog tijd dat ook wij de proef op de som nemen.

Wat is de HydraFacial behandeling?

HydraFacial is de merknaam van de machine die de behandeling uitvoert. Het apparaat heeft een klein stofzuigertje met verschillende opzetstukjes.

De gelaatsbehandeling zelf is afhankelijk van de formule opgedeeld in drie tot zes stappen. De eerste stap is altijd reiniging + peeling. Na een grondige schoonmaakbeurt, wordt een zachte peeling met glycol- en salicylzuur aangebracht. Zo zijn de poriën open voor de tweede stap: extractie en hydratatie. Het stofzuigertje zuigt vuil en talg uit de poriën. Tegelijkertijd geeft het apparaat hydraterende en kalmerende stoffen af. De derde stap bestaat uit insluizing + bescherming. In de diep gereinigde huid worden actieve ingrediënten ingebracht, zoals peptides en antioxidanten.

Lazeo

En de Oxyface?

Bovenop de HydraFacial kan je bij Lazeo als enige instituut in België ook nog een Oxyface laten doen. Dit is een innoverende behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van onder een bel geprojecteerde zuurstof. Zo worden 3.000 keer meer anionen geproduceerd dan in eender welke andere natuurlijke omgeving.

Deze behandeling begint – afhankelijk of je combineert met de HydraFacial of niet – met een diepe reiniging, gevolgd door de microneedlingfase die microkanalen in de huid maakt waardoor de producten beter worden opgenomen. Dan volgt de verstuiving van een mesotherapiecocktail in combinatie met zuurstof onder hoge druk om de huid te voeden en te hydrateren. Vervolgens wordt een hydraterend masker aangebracht op het gezicht. Daarna word je onder een zuurstofbel geplaatst waar anionen in overvloed worden verspreid met het doel de cellen te regenereren. Tegelijkertijd verspreidt Oxyface licht van verschillende golflengtes om de imperfecties van de huid (acne, rimpels, roodheid, enz.) met lichttherapie te behandelen.

Uitgetest: Oxyface x HydraFacial bij Lazeo

De behandelingen klinken veelbelovend en beloven een nog frisser en stralender resultaat als je ze combineert: de hydratatie zou nog intenser en langduriger zijn. Maar onder het motto ‘eerst zien, dan geloven’, boeken we zelf een behandeling bij Lazeo.

De eerste ministofzuiger van de HydraFacial is even schrikken. Het doet geen pijn, integendeel, het voelt alsof er jaren aan vuil uit de huid wordt gezogen. De microneedlingfase voelt vervelender aan, zeker op het voorhoofd, maar vanaf dat er zuurstof in het spel komt is het ontspannen geblazen. Onder de zuurstofbel en het Oxyface licht wanen we ons even op een zonovergoten strand. Genieten!

Meteen na de behandeling kleurt mijn huid lichtjes roze alsof ik net ben gaan sporten. Ik zie er onmiddellijk beter uit, zonder zwarte puntjes en heerlijk dewy zoals ze dat in de beautywereld zeggen. Ik heb zelfs het gevoel dat de rimpels op mijn voorhoofd minder zichtbaar zijn. Het grootste effect verschijnt pas na een week. Ik schrik van mijn eigen stralende gezicht in de spiegel. Zelfs na een kerstfeest met veel alcohol ziet mijn huid er voller, meer gevoed en glanzend uit. De combinatie van de Oxyface x HydraFacial werpt duidelijk zijn vruchten af. Pas zes weken na de behandeling neemt het effect af. Voor herhaling vatbaar!

Lazeo

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Lazeo.
lazeo.com

LEES OOK:
Goud, glamour en luxe met ghd
Hoe geraak je definitief verlost van die haartjes?
Marni en Veja werken opnieuw samen: “Het woord duurzaamheid wordt misbruikt”

Commercieel team De artikels van >