Tefaf organiseert jaarlijks een beurs in Maastricht en New York waar rond de 70.000 bezoekers – handelaren, kopers, journalisten en anderen belangstellenden uit de hele wereld – op afkomen. Het wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze kunst- en antiekbeurzen wereldwijd waar je objecten kunt bewonderen die mooier, duurder en unieker zijn dan wat je in onze musea met hun beperkte budgetten aantreft.
Lees ook: Amper 29 jaar en nu al een derde solotentoonstelling: maak kennis met Ben Sledsens
Zelfs al heb je niet de centen om een werk te kopen, in maart werd volgens The Art Newspaper bijvoorbeeld een schilderij van Vincent van Gogh verkocht voor minstens 12 miljoen euro, blijft het indrukwekkend om de werken in het echt te bewonderen. Al zal dat voor de komende editie via een schermpje gebeuren. Omdat de Nederlandse editie van dit jaar halverwege stopgezet werd toen een coronabesmetting was vastgesteld, besloten de organisatoren om de Amerikaanse beurs digitaal te laten plaatsvinden.
Masterpiece op Tefaf digitaal
Tefaf houdt voor de online editie vast aan het principe dat alleen werken van de beste kwaliteit mogen worden aangeboden. Daarom zal elke deelnemers slechts één highlight tonen. Het moet ervoor zorgen dat zo alleen werken worden samengebracht die elk de absolute top in hun eigen segment representeren. Op bepaalde momenten is het mogelijk om live in contact te komen met de exposanten.
“De mondiale kunstgemeenschap ondervindt net als iedereen de gevolgen van Covid-19, onder meer door de reisbeperkingen en de nieuwe normen wat betreft social distancing. Wij zijn trots dat we er juist in deze tijd in zijn geslaagd om kunst in al haar verschijningsvormen via innovatieve digitale middelen toegankelijker te maken voor een groot publiek”, zegt Hidde van Seggelen, Voorzitter van Tefaf. “Met dit nieuwe platform zijn de gerespecteerde deelnemers van Tefaf slechts een klik verwijderd van zowel nieuwe als bestaande verzamelaars. We zien ernaar uit om Tefaf Online naast de reguliere beurzen van Tefaf een vaste plek te geven in de internationale kunstwereld.”
De eerste editie van Tefaf Online vindt plaats van 1-4 november 2020, met twee preview-dagen op 30 en 31 oktober 2020. Meer info: tefaf.com.