Waarom je dringend eens moet telewerken op locatie
© TVM

Waarom je dringend eens moet telewerken op locatie

Leestijd: 2 min

Telewerk is door corona populairder dan ooit en het systeem lijkt een blijver te worden nu het virus opnieuw opflakkert. Al hoef je niet elke dag in je vertrouwde thuisomgeving te werken. Ardennes-étape, marktleider in de verhuur van vakantiehuizen in de Ardennen, maakt van huidige omstandigheden gebruik en lanceert het concept van telewerken in de Ardennen tegen een voordelige prijs. Wij probeerden het uit. 

/

Uit een recente studie van Jobat en de Antwerp Management School blijkt dat 53% van de Belgen momenteel minstens één dag per week thuiswerkt. Gemiddeld zelfs 3,1 dag per week. Dat is een pak meer dan voor corona en zal ook de komende tijd zo blijven nu telewerk opnieuw de regel is.

Vanuit huis werken heeft heel wat voordelen, maar kan op den duur ook gaan vervelen. Steeds hetzelfde uitzicht, niemand om een praatje mee te doen en de berg (af)was die je indringend aanstaart. Op een verre exotische locatie met je laptop werken mag momenteel dan geen optie zijn, je hoeft niet de godganse tijd daadwerkelijk thuis te zitten. Op afstand werken kan immers overal, zoals in de Belgische Ardennen.

Sleur doorbreken zonder vakantie op te nemen

Het principe is simpel: verplaats je werkomgeving van thuis naar een huisje in de Ardennen. De grootste troeven? Je doorbreekt de sleur door een aantal dagen in een andere omgeving te werken, zónder vakantie te hoeven nemen. De huidige maatregelen laten toe om met 4 mensen te gaan, als de 1,5 meter wordt gerespecteerd. Niet bepaald een moeilijke opgave in de huisjes die je kunt huren via Ardennes-étapes.

Zo kan je rustig werken en hoef je niet te denken aan de dagelijkse rompslomp van thuis. Na een werkdag of tijdens de lunch  stap je de deur uit en haal je een frisse neus in de natuur. Afhankelijk van het huisje dat je kiest, kun je ’s avonds ontspannen in een sauna, jacuzzi of zwembad.

TVM

Marie Claire test het uit

Na ettelijke maanden thuiswerken en coronamaatregelen die om de haverklap verstrengd en dan weer losgelaten worden, konden wij zo’n weekje werken op locatie wel gebruiken. We kozen voor een gigantisch huis – met 3 badkamers (!) en 4 slaapkamers – op een paar kilometer van Durbuy. Middenin de bossen, zodat we coronaproof in onze bubbel konden vertoeven.

Waar we verwacht hadden ons moeilijker te kunnen concentreren op een andere locatie, was net het tegenovergestelde het geval. Het geluid van ritselende bladeren en getjilp van vogels doet blijkbaar – we zijn nu eenmaal stadsmensen in hart en nieren – beter dienst als achtergrondgeluid dan piepende trams en gierende banden van auto’s. Het gejaagde en onrustige gevoel waar we thuis vaak mee kampen, viel weg en we voelden ons op een positieve manier tot rust komen na een werkdag. Lees: we ploften niet uitgeteld neer in de zetel, maar verzamelden samen hout voor de open haard en kookten met zen allen een driegangendiner.

De nieuwe omgeving leidde ook merkbaar tot meer creatieve ideeën en daadkracht om zaken aan te pakken. Zo namen we bijvoorbeeld samen de visuals van onze Instagrampagina onder handen. Iets dat al een maanden op de to-dolijst stond, maar altijd op de lange baan werd geschoven. Net als bijvoorbeeld het uitkuisen van de mailbox, een contentplanning opstellen en zo kunnen we nog wel even verder gaan.

PS: wie net als ons vreesde voor een wifi-netwerk zo sloom als een slak daar in de natuur, kan opgelucht ademhalen.

Voordelige huurformules

De doordeweekse huurformules via Ardennes-étapes zijn veel voordeliger dan in het weekend. Voor een halve week (maw de week van maandag tot en met vrijdag) geldt bijna dezelfde prijs als voor een weekend, maar dan voor twee keer zoveel dagen. Deze combinatie van werk en plezier, doet dus gelukkig ook geen pijn aan de portemonnee.

Benieuwd naar telewerken in de Ardennen? Ontdek het volledige aanbod vakantiehuizen van Ardennes-étape hier: ardennes-etape.be.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Thuiswerken.