VIDEO. Jonathan Anderson over zijn nieuwe collectie voor Uniqlo
© Jonathan Anderson

VIDEO. Jonathan Anderson over zijn nieuwe collectie voor Uniqlo

Leestijd: 1 min

De Britse ontwerper Jonathan Anderson en zijn merk JW Anderson lanceren een nieuwe collectie bij Uniqlo. In een video die Marie Claire exclusief met jullie mag delen, vertelt hij er meer over. 

/

Anderson: “Het thema van de nieuwe lijn is A Day in London. Het bouwt voort op de vorige collecties, die steeds het stads- en outdoorleven combineren. In de vorm van bijvoorbeeld iconische ruitjespatronen en duffeljassen. Bij het ontwerpen van de collecties voor Uniqlo denk ik altijd: wat wil ik zelf dragen in de ochtend. En dat zijn steeds stukken waarover ik niet moet nadenken.”

Lees ook: Ook JW Anderson kiest voor ‘modeshow’ in miniatuurformaat.

Voorts vertelt hij ook dat hij wegens groot succes, opnieuw een kinderlijn creëerde. Zijn eigen broer heeft kinderen, dus hij ontwierp de stukken met zijn neefjes en nichtjes in het achterhoofd. “Ik vond het in het huidige tijdperk belangrijk om de collectie redelijk genderneutraal te maken”, aldus de ontwerper.

De collectie is nu te koop in de winkels van Uniqlo en online.

Uniqlo bestaat ondertussen 5 jaar in België. Ontdek hier hoe de Japanse keten zo’n succes werd.

 

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Jonathan Anderson, Uniqlo.