Kerst 2020: met deze cadeaus help je mee aan een betere wereld
© Marie-Stella-Maris

Kerst 2020: met deze cadeaus help je mee aan een betere wereld

Door Enya Torrez
Leestijd: 3 min

Het is een uitdagend jaar geweest. Voor velen onder ons belooft het (hopelijk) snel te beteren, voor anderen is elk jaar een uitdaging. Met deze kerstcadeaus maak je niet alleen iemand heel blij, maar steun je ook een goed doel. Een vorm van hartelijkheid die 2020 maar al te goed kan gebruiken.

/

1. Adopteer een eendje voor Think Pink

Op zondag 13 december racen 20.000 roze eendjes de allereerste Pink Duck Race in Europa op een geheime locatie in België. Think Pink vraagt met de race op een originele en ludieke manier aandacht voor de strijd tegen borstkanker. Met een symbolische adoptie van een roze eendje (5 euro) steun je het goede doel en draag je bij tot betere zorg voor borstkankerpatiënten. Racen jij en je familie, vrienden en collega’s ook mee?

Meer informatie en adopteren via www.pinkduckrace.com.

2. Schenk een boom met Treedom

Geef je iemand die je met kerst niet kan zien tóch graag een persoonlijk cadeau? Een boom planten met Treedom is niet enkel een gepersonaliseerd cadeau, het heeft ook een positieve invloed op het milieu én je steunt er lokale boeren mee. Want wanneer Treedom een boom plant, gebeurt dat telkens in samenwerking met ngo’s en lokale boeren. Die laatsten plukken letterlijk en figuurlijk de vruchten van jouw aankoop. Zo krijgen ze een extra inkomen én worden ze getraind in boslandbouw.

Hoe het werkt? Ga naar treedom.net en kies uit verschillende fruitbomen die in 17 verschillende landen zijn geplant. Eenmaal uitgekozen, kunt u de avonturen van uw boom online volgen dankzij de speciale webpagina die zijn GPS-gegevens verzamelt, evenals foto’s van het project waartoe je boom behoort.

3. Geef koekjes, red de aarde met Farm Brothers

Koekjes eten en de aarde redden? Het lijkt misschien vreemd, maar voor de koekjesmakers van Farm Brothers is het een belangrijke stap naar een gezondere planeet. Voor elk pak koekjes dat jij koopt, redden ze 12 vierkante centimeter aarde en maken deze geschikt als biologische landbouwgrond. Waar zet je je tanden precies in als je smult van de langzaam gebakken biologische Farm Brothers koekjes? Alle koekjes worden gebakken in de fabriek van Belgische koekjesfabrikant en familiebedrijf Jules Destrooper. Ze worden gemaakt van 100% haver-, spelt- en roggemeel en bevatten uitsluitend natuurlijke (biologische) ingrediënten.

De biologische koekjes zijn in zeven smaken verkrijgbaar bij Delhaize, Bio-Planet en Albert Heijn.

4. Een tegel voor een droom met Special Olympics

Niet alleen het cancellen van de Olympische Spelen heeft een groot gat achtergelaten bij atleten. Ook de atleten van Special Olympics Belgium lijden onder de coronamaatregelen. Zij mogen namelijk niet meer gezamelijk sporten. Door het aankopen van een tegel kan jij deze atleten helpen bij het bouwen van de Special Olympics speelvelden van hun dromen. Daarbij zal er per verkochte tegel een deel van de winst gaan naar het helpen verwezenlijken van de droom van een atleet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Special Olympics Belgium (@sobelgium)

Een tegel kost 6,5 euro per stuk. Te koop via onemilliontilesforonemillionsmiles.com.

5. Een cadeau voor een toekomst met Plan International

Koop je dit jaar je cadeau via Plan International, dan help je mee aan een betere toekomst voor jonge meisjes. Met de opbrengst van hun cadeaukaarten en cadeaupakketten wil het goede doel zich wereldwijd inzetten voor kinderrechten en gelijkheid voor meisjes. Geef deze kerst kinderen in het zuiden een kans op onderwijs.

Kan jij je geliefde dit jaar niet zien? Verras ze dan met een geschenkkaart. Zo kan je met een geschenkkaart van vijftig euro ervoor zorgen dat twee kinderen naar de kleuterschool mogen. Geef je toch liever iets tastbaars af? Kies dan voor een ontbijtmand, wellnesspakket of kinderpakket en geef onder andere een baby een gezonde levensstart.

Voor meer info en geschenken kan je terecht op www.planinternational.be.

6. Shop online en steun je favoriete vereniging met Trooper

Wat als wij je zouden vertellen dat je kan shoppen bij je favoriete webshop en tegelijk je favoriete goede doel steunt? Alsjeblieft, dankuwel aan Trooper. Simpelweg door online te shoppen bij partnershops zoals Bol.com, JBC, Decathlon, Dreamland, Torfs en meer dan 600 anderen. Iedere webshop schenkt via Trooper gemiddeld 5% van jouw aankoopbedrag aan een vereniging naar keuze.

Meer informatie en shoppen doe je via www.trooper.be.

7. Extra ademruimte voor mucopatiënten met Muco Socks

Mucoviscidose is een ongeneeslijke en erfelijke aandoening. Ademen mag voor de meeste mensen dan wel vanzelfsprekend lijken, dat is het niet voor iedereen. Geef mucopatiënten extra kansen en ondersteun het onderzoek naar de ziekte. Bij aankoop van een Muco Sock geef je 1.320 mensen met muco de kans op een beter leven.

Voor 10 euro koop je een Muco Sock via www.mucomove.be.

8. Iedereen proper drinkwater met Marie-Stella-Maris

Bij het Nederlandse verzorgingsmerk Marie-Stella-Maris vinden ze dat iedereen op de wereld toegang hoort te hebben tot een bron van schoon water en goede hygiëne. Dit jaar doneert het bedrijf per verkocht product een vast bedrag aan projecten voor schoon (drink)water wereldwijd. Het ideale geschenk voor je loved ones met een hart voor het goede doel!

De producten zijn te koop via o.a. Fin Du Jour, Blos Shop en op www.marie-stella-maris.com.

9. 40 bomen cadeau met de Bosbon van Join for Water

De Gentse ngo Join For Water lanceert het ideale kerstcadeau voor wie houdt van onze planeet: de Bosbon. Met deze stijlvolle bon schenk je jouw geliefden 40 bomen die geplant zullen worden in Oeganda én in het Join For Water-bos in Moerbeke-Waas. Op deze manier wil de ngo onze drinkwaterbronnen beschermen.

Een Bosbon bestellen kan via www.bosbon.be. Mooi meegenomen: voor giften vanaf 40 euro krijg je volgend jaar 60% terug via de belastingen.

Lees meer Marie Claire via: Kerst 2020: dit staat op de verlanglijst van onze hoofdredactrice Marie Geukens, Hier koop je een kerstboom en steun je tegelijkertijd een goed doel en Kerst 2020: 25 geschenken onder de 25 euro.

Tags: Goede doelen, Kerst, Kerst 2020.