Kerst 2020: dit staat op de verlanglijst van onze hoofdredactrice Marie Geukens
© Marie Geukens

Kerst 2020: dit staat op de verlanglijst van onze hoofdredactrice Marie Geukens

Leestijd: 2 min

Duizend dingen waarvan ik droom deze decembermaand. Als het maar feestelijk is of grappig, of praktisch of avontuurlijk, of… een verrassing. Om geen glimlach te moeten faken (er is al genoeg fake), geef ik graag mijn wishlist mee.

2021! Het nieuwe jaar kan er niet snel genoeg zijn. Ondertussen is er een klein pluspuntje aan de coronatristesse. De champagnes staan in de uitverkoop en dus kunnen we even loos gaan. Ps. Let op, alcohol kan verslavend zijn. 

Nicolas Feuillatte en Veuve Clicquot komen in een speciaal jasje. Het ene om mee naar buiten te nemen – om veilig te vieren, de ander om met een zweem van nostalgie naar de eighties te personaliseren.

En tenslotte mag het gaan van Bernard Massard tot Dom Pérignon, als het maar parelt…

Mixen! Dat is natuurlijk nog gevaarlijker, maar het is zooo lekker. De kruidige gin The Botanist of de zoete Bombay Bramble gin, waarmee je een feestelijke punch kan maken, behoren tot mijn favorieten. 

Ik ben fan van kersttruien, de enige in huis. Maar die van de bourbonfles Maker’s Mark was vorig jaar al een instant succes en dus waag ik mijn kans voor mijn hubbie ook dit jaar.  

Maar soms is trop teveel, en dan kan je bijvoorbeeld een praline laten smelten bij een sipje champagne van …Bollinger bijvoorbeeld. Zij ontwierpen samen met Neuhaus een nieuwe Pairing Collection – the Sparkling edition.  

Maar surrogaten zoals de non-alcoholische Martini Floreale, of de winter wondertea van Or Tea? zijn ook altijd (bravere) opkikkers na een fikse winterwandeling. De thee kan mee in een thermosdopper!!

Om mijn piepkleine nieuwe badkamer wat gerieflijker te maken, ben ik gevallen op de set van twee tafelmanden van Pascale Naessens. Ik wil ze aan een stok hangen en dan kan ik er mijn voorraad producten in kwijt of de vuile was… Ze heeft ze misschien zo niet bedoeld, maar de stuks uit haar gloednieuwe textielcollectie kan je allemaal multifunctioneel inzetten! 

Vlaanderen Vakantieland. Die slogan heb ik net als jullie omgezet in daden dit jaar. En daar zaten leuke verrassingen bij. Wil iemand mij een Vlaanderen vakantiechecque cadeau doen? Je steunt de lokale ondernemers, het is coronaproof en , kinderen, het is een handig last minute geschenk.

Met dank aan de lockdown ben ik net CineMember geworden. Dat is een abonnement om arthouse films op te bekijken voor een kleine 10 euro per maand, en nu zou ik daar graag een State of the art Frame bij hebben. Dat is de televisie van Samsung die eruit ziet als een kader en die met knappe kunstcollecties komt die je kan projecteren wanneer de televisie uitstaat. Overdag én ’s avonds naar een Van Gogh kijken, dat moet toch kunnen!

Maar als deze droom niet kan, dan ben ik blij met al deze kleine en grote presentjes:

Lees meer Marie Claire op: Kerst 2020: dit staat op de verlanglijst van de redactie. 25 geschenken onder de 25 euro. Hier koop je een kerstboom en steun je tegelijkertijd een goed doel.

Marie Geukens De artikels van >

"Ik hou van geen gedoe, geen ballast, geen stress. Positief gezegd, ik hou van eenvoud, slimme teksten en fijne mensen met een vleugje humor."

Tags: Kerst, Kerst 2020, Marie Geukens.