Marie Claire’s moderedactrice Elspeth tipt haar favorieten
©

Marie Claire’s moderedactrice Elspeth tipt haar favorieten

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 2 min

Marie Claire's moderedactrice Elspeth Jenkins verklapt elke twee weken haar favorieten onder de noemer 'live, love, laugh en laat maar'. Waarbij live voor de plekken staat waar wij willen zijn, love de dingen die we willen uitproberen, laugh waar we strijk mee gaan en laat maar betekent gewoon nevermind.

/

Live

Wie mij een beetje kent, weet dat ik sinds mijn tienerjaren lééf voor de lacquemants van Désiré de Lille (RIP). De coronacrisis kwam tussen mij en mijn grote liefde. Maar vanaf donderdag is het terug prijs! Dessertkoning Roger Van Damme zit volop in de verbouwingen voor de heropening van zijn nieuwe concept Désirée, maar wil zijn klanten deze week terug verwarmen met heerlijke pannenkoeken, wafels, smoutebollen, lacquemants,… Ook voor huisgemaakte confituur en koekjes in een giftbox kan je aanschuiven bij de Désirée pop-up. Op de vertrouwde locatie, in de Schrijnwerkersstraat in Antwerpen.

Meer info: desiree.be

rv

/

Love

De perfecte winterjas bestaat n… Oh wacht! Kennen jullie Stand Studio al? Een Zweeds label met de coolste winterjassen en nepbontjes in town. Voor wanneer het echt freeeeezing is. Een relatief jong merk, dat in 2014 het licht zag. Maar steeds meer aan populariteit wint buiten de fashion incrowd. Ook de accessoires zijn een must voor je garderobe. De prijzen zijn niet goedkoop, maar zeker niet dramatisch. Je mantel is vaak het enige wat mensen tijdens de winter van jou te zien krijgen, dus ga voor een statement piece. 

DezeOf dezeOf deze?

rv

/

Laugh

Het is gelukt! Als er iemand fleece goed kan laten uitzien, dan is het Liberty London wel. Voor de collab met The North Face haalde de Britse stoffenexpert inspiratie uit het Himalaya-gebergte voor de handgeschilderde materialen. De print komt terug in details en voeringen op de fleece trui en jas, of in zijn geheel wat de gewatteerde jas en de accessoires betreft. Leuke outerwear, voor een lange wandeltocht of toch in afwachting voor wanneer je terug richting the real deal kan vliegen.

Via A.S. Adventure.

rv

/

Laat Maar

Stofzuigen… Ik haat het! Of beter gezegd: ik haatte het. Een herniablessure die ik opgelopen heb door een ongelukkige val tijdens een vakantie in Ibiza zit er zeker voor iets tussen, maar over het algemeen zie ik er het plezier echt niet van in… TOT de Philips SpeedPro Max Aqua in mijn leven kwam. Het toestel is snoerloos, zuigt krachtig (ik heb een kat in combinatie met tapijten, dus bye bye extra laagje kattenwol op je tapijt) en hij heeft de perfecte armhoogte, zodat mijn rug bespaart blijft van bukken en sleuren. Waardoor ik vlot door mijn appartement raas. Dankzij het kopstuk met LED-verlichting zie je het vuil oplichten.

Ik doe aan open plan living, dus het feit dat je tijdens (!) het stofzuigen moeiteloos grote oppervlakken vloer kan schoonmaken met water bespaart mij gezucht, geklaag en een hoop energie. Wat ik tot voor kort als een strijd zag, is nu in no time geregeld. Onder de verschillende opzetstukken bevindt zich ook een kruimeldief, handig voor tussendoor en als je zoals mij vaak snel snel ontbijt en luncht aan een keukenblok. En oh ja, dankzij de PowerCyclone 8 motor gaat de stofzuiger 75 minuten door zonder opladen. Ik ga no way meer dan een uur stofzuigen dus laaaang genoeg.

Speed Pro Max Aqua 800 Series, € 499. Onder andere hier te koop.

rv

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.