Bezoek nu de expo van Kassl Editions in Museum Voorlinden
©

Bezoek nu de expo van Kassl Editions in Museum Voorlinden

Leestijd: 1 min

Jassen- en tassenmerk Kassl Editions opende gisterenavond ter gelegenheid van Amsterdam Fashion Week een tijdelijke tentoonstelling in Museum Voorlinden. Om de Spring/Summer 21 collectie en de Kassl Pillow Sofa voor te stellen, geven elf verschillende kunstenaars hun visie op het merk.

/

In 2017 raakte de Nederlandse mode-ondernemer Bart Ramakers geïnspireerd door een vissersjas die een vriendin had gekocht op een tweedehandsmarkt. Hij vertelde erover aan enkele (voornamelijk Belgische) vrienden zoals Graanmarkt 13-oprichters Tim Van Geloven en Ilse Cornelissens. Niet veel later werd de Franse ontwerpster Camille Serra, die onder meer werkte voor Joseph en Maison Margiela, erbij gehaald. In 2018 was Kassl Editions geboren.

Kassl begon als een one-item merk dat zich focust op kwaliteit in plaats van kwantiteit. De naam verwijst naar het Duitse Kassel waar de producten gemaakt worden in het atelier van het familiebedrijf Josef Koch dat ook uniformen levert aan de brandweer en de politie. De vormen van de jassen zijn democratisch, zodat ze bij iedereen passen en stijl, tijd, geslacht en generatie overstijgen. De eerste modellen waren meteen te koop in de luxewarenhuizen Barneys New York, Browns in Londen en Lane Crawford in Hongkong en ­China. Ondertussen liggen ze in de (virtuele) rekken bij ongeveer elke prestigieuze retailer zoals Matches, Net-a-Porter, Selfridges en SSense.

Kassl

/

Kassl Editions x Museum Voorlinden

In 2019 werd de eerste collectie Pillow Bags voorgesteld op de Frieze Art Fair in Londen. Handtassen oorspronkelijk gemaakt met restanten van de jassen productie. De nieuwe Lente/Zomer 21-collectie, inclusief een nieuwe tas de Circle Bag, werd gisterenavond voorgesteld in Museum Voorlinden. De Belgische artdirector en scenograaf Bob Verhelst vroeg 11 verschillende kunstenaars om installaties te creëeren voor dit tijdelijke evenement.

Zo maakte het Belgische designduo Muller Van Severen bijvoorbeeld een zetel van Kassl tassen, daar schreven we hier al over. Camille Serra creëerde de reuze Pillow Bag die je hierboven kunt zien. De Antwerpse Dennis Tyfus bracht tekeningen aan op een jas en de eveneens Belgische Oona Bovri maakte portretten van creatievelingen met een stuk van Kassl aan.

De guerilla expositie loopt nog tot 22 september in Museum Voorlinden in Den Haag. Toegangstickets kosten € 17,50. Meer info: voorlinden.nl

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Expositie, Kassa editions, Kunst, Museum voorlinden.