Muller Van Severen maakt een zetel van handtassen voor KASSL Editions
© Martina Bjorn

Muller Van Severen maakt een zetel van handtassen voor KASSL Editions

Leestijd: 1 min

Het Belgische ontwerpersduo Muller Van Severen heeft voor modemerk KASSL Editions een zetel gemaakt van handtassen. 'The Pillow Sofa' maakt deel uit van het Wallpaper* Re-Made project. Een initiatief dat creatieven en fabrikanten met elkaar verbindt om de wereld te herdenken tot een slimmere en duurzamere omgeving.

/

‘The Pillow Sofa’ dankt zijn naam aan de Pillow Bags handtassen van KASSL. Origineel produceerde het merk enkel oversized en tijdloze jassen. Gemaakt in het Duitse Kassel – vandaar ook de naam – door het atelier van het familiebedrijf Josef Koch dat ook uniformen levert aan de brandweer en de politie. Sinds 2019 verkoopt het label ook handtassen. Het concept van KASSL Editions werd trouwens bedacht door lse Cornellisens en Tim Van Geloven van Graanmarkt 13. Later schakelden zij de hulp in van verschillende Europese creatievelingen zoals de Franse ontwerpster Camille Serra en Bart Ramakers en Charlotte Schreuder van Parrot Agency.

Fien Muller

Geïntrigeerd en geïnspireerd door de functionaliteit en het strakke en aantrekkelijke karakter van de Pillow Bags, gingen Hannes en Fien van designmerk Muller Van Severen de uitdaging aan om een reeks zitmeubels te creëren. De bank lijkt op meerdere Pillow tassen die bij elkaar gepuzzeld zijn om tot een zacht en toch stoer zitvlak te komen. De zetel is verkrijgbaar in twee verschillende zitformaten, frontaal en in een hoek.

Verkrijgbaar bij Graanmarkt 13

Muller Van Severen gebruikt de originele witte, zwarte en camel olie-gecoate stoffen van de tassen en voegde er andere kleurschakeringen aan toe van groen, marineblauw en hemelsblauw. The Pillow Sofa bestaat uit modulaire zitmeubelen die op zichzelf staan of aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

The Pillow Sofa van Muller Van Severen voor KASSL Editions is vanaf 18 september verkrijgbaar bij Graanmarkt 13 en bij geselecteerde retailers. Het ontwerp zal ook te zien zijn in Milaan tijdens de Salone del Mobile designbeurs in 2021.

Fien Muller

Lees meer Marie Claire op: Minder ouderwets en schadelijk: alles wat je moet weten over de ‘digitale’ permanent, en Geef mij maar Amsterdam

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Belgische mode, Deco, Graanmarkt 13.