Jong geleerd, oud gedaan? Fitnessclub Aspria lanceert meditatielessen voor kinderen
© Pers

Jong geleerd, oud gedaan? Fitnessclub Aspria lanceert meditatielessen voor kinderen

Door Lauren Moens
Leestijd: 1 min

Mindfulness en meditatie, twee activiteiten die je misschien niet met kinderen associeert, maar ze zijn wel degelijk goed voor hen. Sinds kort biedt de Aspria Royal La rasante club meditatie- en mindfulness lessen op maat voor kinderen aan.

We leven in een tijd waarin we nonstop met elkaar in verbinding staan, toegang hebben tot een onophoudelijke informatiestroom en multitasking geen talent meer is maar een eis. Logisch dat je soms overprikkeld raakt. Dat lijken we ook steeds meer te beseffen. Deconnecteren en selfcare hebben aan belang gewonnen. Meer en meer plannen we momenten in waarop we onze smartphone even aan de kant leggen en tot onszelf proberen te komen.

meditatie-voor-kinderen

Pers

/

De voordelen op een rijtje

Meditatie en mindfulness zijn al langer effectief gebleken om tot rust te komen en even met niet anders bezig te zijn. Toch wordt het vooral beoefend door volwassenen. Maar ook voor kinderen heeft even tot rust komen tijdens een meditatiesessie zo z’n voordelen. Door meditatie leren kinderen namelijk hun aandacht te richten op hun huidige ervaring (of ze het nu leuk vinden of niet) terwijl ze een houding van tolerantie en geduld ten opzichte van zichzelf ontwikkelen.

Meditatie gaat niet om presteren, maar om voelen. Kinderen leren met hun emoties om te gaan, niet impulsief te zijn en werken aan hun aandacht. Kortom, ze leren zich goed te voelen in hun context en goed voor zichzelf te zorgen. Mindfulness wordt ook steeds populairder en de voordelen zijn eens zo duidelijk bij kinderen. Mindfulness bevordert niet alleen het levenslange welzijn, het verhoogt ook de leercapaciteiten en verbetert de emotionele en creatieve intelligentie.

/

Meditatie op kindermaat

De lessen zien er natuurlijk iets anders uit dan bij volwassenen. Ze bestaan uit speelse activiteiten die aangepast zijn aan de leeftijd van de kinderen (8 tot 11 jaar). De sessies worden gegeven door Christine Cornet. Zij is als Academy Manager, psycholoog en psychotherapeut voor kinderen ook al meer dan 14 jaar verantwoordelijk voor de kinderafdeling.

De cursussen zijn open voor niet-leden en ingedeeld in cycli van 9 sessies die telkens op woensdagmiddag gegeven worden bij Aspria Royal La Rasante. Meer info vind je op hun site.

Hebben jij of je kind nog nooit aan meditatie gedaan? Lees dan zeker ook eens 5 dingen die je moet weten voor je aan meditatie begint. Of ben jij geen beginneling meer in mindfulness en meditatie? Dan is een stiltevakantie in Noord-Tirol misschien wel iets voor jou.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Kinderen, Meditatie, Mindfulness.