iRobot brengt de eerste 2-in-1 robotstofzuiger en dweil op de markt
©

iRobot brengt de eerste 2-in-1 robotstofzuiger en dweil op de markt

Leestijd: 2 min

De dagen worden korter en de temperatuur zakt langzaam maar zeker. De winter komt eraan en dat betekent: dagen van knus cocoonen bij een melige kerstfilm, gezellig onder een dekentje en met een kop dampende chocolademelk in de handen. En als we ons dan toch verwennen, mag het werk in het huishouden ook wel wat minder. Met de Roomba Combo® j7+ wordt schoonmaken een eitje. Deze onlangs door iRobot gelanceerde stofzuiger is de eerste volledig autonome stofzuiger en vloerschrobber. Bovendien is hij voorzien van een dweil die volledig kan worden ingetrokken om geen tapijten te raken.

Me-time: je hoeft je geen zorgen te maken over schoonmaken

De Roomba Combo® j7+ is speciaal ontworpen voor woningen met zowel kamerbreed tapijt en vloerkleden als gewone harde vloeren. Dit manusje-van-alles onderscheidt zich van andere 2-in-1 robots omdat het tijdens het stofzuigen ook nog eens de vloer dweilt. En dat alles in één enkele schoonmaakklus. Wanneer de robot over een vloerkleed of kamerbreed tapijt rijdt, wordt de dweil volledig ingetrokken, dankzij de vloersensoren. Zo heb je snel een frisse en schone vloer, zonder schade door vocht.

iRobot heeft eveneens de iRobot OS 5.0 gelanceerd. Ook de laatste software-update brengt nieuwe functies en digitale ervaringen met zich mee. Zo kunnen objecten beter worden vermeden en specifieke zones beter worden aangepakt. Het vernieuwde besturingssysteem biedt verbeterde stem- en personaliseringsmogelijkheden voor het hele productassortiment. Je kan per ruimte specifieke reinigingsvoorkeuren instellen. Bijvoorbeeld: de vloer in je gang stofzuigen, dan kuisen en vervolgens in je woonkamer stofzuigen.

Het vermijdt obstakels

Daarnaast wordt de Roomba Combo j7+ dankzij iRobot OS na verloop van tijd steeds slimmer, omdat het je interieur en je levensstijl bij elk nieuw gebruik begrijpt en respecteert en zo een waardevolle partner in huis is. Hij downloadt automatisch nieuwe functies via iRobot OS zodra die beschikbaar zijn. Dus als er nieuwe verbeteringen worden ontwikkeld, krijgt je robot die ook, als bij toverslag. Een van die nieuwe functies is het navigatiesysteem Precision Vision. Hiermee herkent de robotstofzuiger meer dan tachtig dagdagelijkse voorwerpen (inclusief dierenuitwerpselen*). Zo hoef je je geen zorgen te maken over rommel op de vloer: de robot merkt alles op en vermijdt hindernissen zoals stroomkabels, schoenen of tassen. Op vraag van de gebruiker kan de robot op specifieke plekken ook grondiger schoonmaken, zoals bij de kattenbak, de wc of de vaatwas. Hij zal zelfs je kerstboom identificeren, omzeilen en vermijden.

iRobot

Bovendien kan de Roomba Combo j7+ ook aan de spraakassistent van Google of Alexa worden gekoppeld, wat het gebruik nog eenvoudiger maakt. Je kan hem vragen om bepaalde voorwerpen of plaatsen in huis schoon te maken en hij gaat meteen aan de slag. Hij begrijpt zo’n zeshonderd spraakcommando’s, meer dan welke andere 2-in-1 dan ook. En met de app iRobot Home kunnen de gebruikers de schoonmaakklussen van hun stofzuiger personaliseren.

De Roomba Combo j7+ is volledig handsfree: voor hij aan het schoonmaken gaat, controleert hij of er een reinigingsdoekje is aangebracht en of het waterreservoir op peil is. Dankzij het Clean Base® Automatic Dirt Disposal-systeem wordt het opgezogen stof in een afgesloten zak bijgehouden. En die hoef je slechts om de twee maanden te vervangen.

Nu hoef je alleen nog maar te genieten van deze gezellige periode en de Roomba Combo®j7+ zijn werk laten doen, voor een totale schoonmaakbeurt.

De Roomba Combo j7+ is online verkrijgbaar voor € 999 op www.irobot.be en bij Krefel, Vanden Borre en Coolblue.be. Je kunt hem ook zonder Clean Base™ kopen. Dan kost hij € 799. iRobot is wereldwijd begonnen met het uitrollen van de iRobot OS 5.0-updates.

* iRobot vervangt elke Roomba Combo® j7+ die geen vast huisdierENUITWERPSELEN voorkomt. Aanbieding is één jaar geldig vanaf de datum van aankoop en geldt alleen voor vervangende producten. Beschikbaar in sommige rechtsgebieden, aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met iRobot.
www.irobot.be

Lees ook:

Blancheporte deelt de (mooie) lakens uit

Zijn shampoo bars de toekomst?

Werken de Recovery Air Jet-laarzen van Therabody echt?

Commercieel team De artikels van >