Werken de Recovery Air Jet-laarzen van Therabody echt?
© MCB

Werken de Recovery Air Jet-laarzen van Therabody echt?

Leestijd: 1 min

We testten zojuist nog de ultrapopulaire massagegun uit en kregen ook de kans om het nieuwste snufje van Therabody van dichterbij te bekijken. De tweede generatie RecoveryAir Jetboots werd zojuist voorgesteld door wellnesstechnologie-pionier Therabody en lifestyleredactrice Margo testte ze uit. 

Wat beloven de boots? Een betere doorbloeding van je benen en het afvoeren van afvalstoffen. Dankzij hun unieke vorm kan je de JetBoots gemakkelijk bij je thuis dragen, in de sportschool of zelfs op reis, aangezien ze perfect in je handbagage passen. Kortom, de RecoveryAir compressie boots zijn gebruiksvriendelijk, comfortabel en efficiënt. Zo maakt het vereenvoudigde ontwerp de boots ook toegankelijk voor iedereen.

Lees ook: De collectie van Iris Apfel voor H&M is bijna te koop: 10 vragen aan het mode-icoon

/

Pneumatische compressie

Wie de boots aandoet, krijgt een behandeling met ‘pneumatische compressie’. Ofwel: een ietwat moeilijke naam voor een gevoel dat in je benen geknepen wordt op een relaxende manier waardoor je spieren herstellen. Dit proces voert giftige vloeistoffen af en verhoogt de voedingsstoffen in het bloed. De RecoveryAir-reeks is ideaal voor het verlichten van zware benen, vooral die van hardlopers, fietsers of mensen die de hele dag staan.

“Iedereen heeft baat bij een betere bloedsomloop”, zegt Dr. Jason Wersland, oprichter en Chief Wellness Officer van Therabody. “Ik heb met eigen ogen gezien dat RecoveryAir onmiddellijke positieve resultaten biedt of het nu gaat om weekendatleten, jonge ouders die de hele dag in de weer zijn of artsen die net een dienst van 12 uur achter de kiezen hebben. RecoveryAir helpt de benen snel te recupereren terwijl de gebruiker aan een videoconferentie deelneemt of rustig tv kijkt. Als wereldwijde autoriteit op het gebied van lichaamswelzijn hebben wij de verantwoordelijkheid om consumenten te helpen om voor zichzelf te zorgen en hen het inzicht te bieden dat ze niet met pijn of ongemak hoeven te leven.”

Lees ook: Masterclass: zo maak je de Maleisische noedelsoep laksa

/

De test

Waar ze me in het begin hadden gewaarschuwd dat de massage misschien een tikkeltje verschieten kon zijn, vond ik het eigenlijk vanaf de eerste seconde superaangenaam. Je kan verschillende programma’s en verschillende niveau’s in sterktes qua massage kiezen, dus op die manier kan je rustig opbouwen wat voor jou best past.

De druk bouwt langzaam op aan je voeten en stijgt zo naar je bovenbenen. Wanneer alles opgespannen is, voelt het een beetje als een aangename knuffel rond je benen. Na elke sessie voelde ik me relaxed, alsof je echt net een massage kreeg of een lang bad had genomen.

Margo testte de Recovery Air Jetboots, € 899 uit. 

 

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.