In beeld: alle foto’s van het doopsel van Archie
© Instagram @sussexroyal

In beeld: alle foto’s van het doopsel van Archie

Leestijd: 2 min

Afgelopen zaterdag werd de kleine Archie, het zoontje van prins Harry en Meghan Markle, gedoopt in de privékapel van Windsor Castle. Het doopsel werd in private kring gehouden, maar toch deelde het koppel zelf enkele officiële beelden van de gebeurtenis op hun Instagram-account.

Archie, voluit Archie Harrisson Mountbatten- Windsor, werd op zaterdag 6 juli in besloten kring gedoopt. In tegenstelling tot de doopsels van de kinderen van prins William en Kate waren er slechts 25 aanwezigen. Ook de pers mocht er niet bij zijn. Gelukkig deelden de trotse ouders zelf achteraf enkele leuke beelden.

/

Over de ceremonie

Ondanks de afwezigheid van de pers is er ondertussen heel wat geweten over de feestelijke gebeurtenis. De doop van Archie vond plaats in de privékapel van Windsor Castle. De baby werd er gedoopt door Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury. Enkel dichte familie, waaronder prins Charles, Camilla Parker-Bowles, Kate Middleton en prins William, de moeder van Meghan Markle en twee oud-tantes, mocht aanwezig zijn. Het is nog steeds niet bekend wie de peetouders van de royal baby zijn.

Op de foto’s was te zien dat Meghan Markle tijdens de ceremonie voor een prachtige, witte jurk van Dior koos. Archie zelf droeg dan weer de handgemaakte replica van het koninklijke doopgewaad. Alle royal kids werden de afgelopen elf jaar in hetzelfde gewaad gedoopt. Het is ook de eerste foto van Archie die doet vermoeden dat hij de rode lokken van zijn vader geërfd heeft.

De gebeurtenis werd ook een eerbetoon aan prinses Diana. Zo droeg Kate dezelfde oorbellen die prinses Diana droeg tijdens het doopsel van prins Harry. Ook de groene bank die te zien is op de officiële foto’s is dezelfde bank waar prinses Diana toen op zat.

/

In beeld

Hieronder kan je de officiële foto’s ontdekken die het koppel deelde op hun Instagram-account. Verschillende fanaccounts op het internet deelden ondertussen ook al oude kinderfoto’s van prins Harry en Meghan. Zo kan je zelf beslissen op wie de kleine Archie het meest lijkt!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Left: Prince Harry’s christening Right: Archie Harrison’s christening ♥️

Een bericht gedeeld door All Things Meghan! (@simplymeghanmarkle) op

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Archie, Doopsel, Meghan Markle, Prins harry, Royals.