Meghan Markle en prins Harry hebben nu een eigen Instagram-account
© Shutterstock

Meghan Markle en prins Harry hebben nu een eigen Instagram-account

Door Monica Mirkos  & Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Op 2 april verrasten Meghan Markle en prins Harry de hele wereld toen ze hun eigen Instagram-account lanceerden. Het royale koppel behaalde maar liefst 2 miljoen volgers in minder dan 24 uur tijd. Vraag jij je ook af waarom de toekomstige ouders deze beslissing hebben genomen? Lees dan hier alle informatie over het gloednieuwe account!

Het meest bezochte Instagram-account

Enkele dagen geleden verscheen op Twitter plots een aankondiging over de lancering van het Instagram-account van Meghan en Harry. Het nieuwtje sloeg in als een bom en trok meteen de aandacht van al hun bewonderaars. In minder dan een uur tijd had het account al meer dan 235 000 volgers op de tellers staan. Het nieuwe account kwam voor de meesten aan als een echte verassing, zeker nadat Meghan Markle haar persoonlijke Instagram-account vaarwel zei op 19 mei na haar huwelijk met Harry.

/
Een sobere lancering

Als eerste post koos het koppel voor een sobere afbeelding van een witte tekst met een blauwe achtergrond en een logo bestaande uit hun initialen. Op de foto vind je de volgende tekst: “Official Instagram for their Royal Highnesses the Duke and Duchess of Sussex”. De afbeelding wordt gevolgd door een slideshow met foto’s van het koppel op hun missies van de afgelopen maanden.

/
Een vleugje onafhankelijkheid

Het nieuwe account toont opnieuw aan dat het koppel verlangt naar onafhankelijkheid van Kate en William. Afgelopen maart gaf Koningin Elizabeth II na hun huwelijk al toestemming voor de oprichting van een unieke identiteit van het Sussex House. Het heeft ervoor gezorgd dat de professionele levens van William en Harry voortaan compleet gescheiden zijn. De beslissing heeft ervoor gezorgd dat Meghan en Harry een eigen identiteit kunnen creëren.

Onder hun eerste post kan je de volgende tekst, gesigneerd door het koppel, lezen: “Welkom op ons officiële Instagram-account. Wij zijn erg ongeduldig om het werk dat ons passioneert, doelen die ons nauw aan het hart liggen en belangrijke aankondigen met jullie te delen. Dit account heeft ons ook de mogelijkheid om problematieken extra te belichten. Wij bedanken jullie voor jullie steun en verwelkomen jullie graag op @sussexroyal”.

Meer lezen? Meghan Markle organiseert een tweede baby shower en dit is hoe:Royal Baby: aan deze regels moet Meghan Markle zich houden tijdens haar zwangerschapIn beeld: de kapselevolutie van Meghan Markle.

 

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Instagram, Meghan Markle, Prins harry, Royal family.