Vind je geen lief? Daar zit je viervoeter mogelijk voor iets tussen
© Shutterstock

Vind je geen lief? Daar zit je viervoeter mogelijk voor iets tussen

Leestijd: 1 min

Vandaag is het Werelddierendag en dat vieren wij in België maar al te graag. We zijn er namelijk nogal op gesteld, op onze, vier-, twee- en nulvoeters. En toch blijken diezelfde oogappeltjes volgens een nieuwe enquête van dating app Twoo behoorlijk wat roet in het liefdesdiner te kunnen gooien...

Katten, honden, konijnen, kanaries, slangen, vissen of wandelende takken; als het op dieren aankomt, heeft de Belg een hart van goud. Uit een enquête van dating app Twoo bij 2.000 landgenoten blijkt dat het merendeel zijn leven zou riskeren om een dier in nood te redden.

De cijfers

Eén vijfde van de Belgische mannen acht dieren belangrijker dan medemensen, bij vrouwen loopt dat percentage zelfs op tot één vierde. Nu, toegegeven, Mr. Mittens en Fifi hebben doorgaans een hogere aaibaarheidsfactor dan die stoere bonk uit de fitness, maar toch kan dit voor het liefdesleven van de nog rondlopende vrijgezellen geen bemoedigend nieuws zijn.

En het wordt zelfs nog verrassender, want ook in bed blijken viervoeters stoorzenders. Maar liefst 58% van de respondenten zou het vervelend vinden om de lakens te moeten delen met het huisdier van zijn of haar partner, voor 15% zou het zelfs een reden zijn om een punt achter de relatie te zetten .

“We hebben niet gepolst naar de redenen voor deze afkeer, maar misschien ligt het wel aan de afkeer voor te veel haar”, aldus Lien Louwagie van Twoo. “Uit onze cijfers bijkt namelijk ook dat maar liefst 55% van de Belgen niet zou willen daten met iemand met abnormaal veel lichaamsbeharing”.

Conclusie

Dus wat concluderen we hieruit? 1) Dat je je huisdier best naar zijn mand of kussen in de woonkamer verbant als je de nieuwe liefde van je leven graag wat intiemer wil leren kennen en 2) dat als je daar niet toe bereid bent, je best opteert voor een slang, naaktkat of Chinese gekuifde naakthond. Hoewel we je wel moeten waarschijnlijk dat die hoogstwaarschijnlijk weer andere discussies met zich mee zullen brengen…

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Daten, Hond, Huisdier, Kat, Relaties, Viervoeter, Werelddierendag.