Paprikachips of een orgasme? 1 op de 4 vrouwen kiest voor het eerste
© Shutterstock

Paprikachips of een orgasme? 1 op de 4 vrouwen kiest voor het eerste

Leestijd: 1 min

21 december is niet alleen het officiële begin van de winter en de kortste dag van het jaar, het is ook de Dag van het Orgasme (hebben die lange nachten toch weer een voordeel, nietwaar?). Naar aanleiding daarvan polste de Belgische social app Twoo bij ruim 5.000 van haar leden hoe het nu precies zit met dat orgasme en hoeveel belang we eraan hechten. De resultaten zijn op zijn zachtst gezegd verrassend.

Laten we maar direct met het goede nieuws beginnen: het zit best wel snor tussen de Belgische lakens. 68% van de vrouwen en 60,7% van de mannen heeft het geluk al ooit een full body orgasme te hebben beleefd. 9 op de 10 ondervraagden geeft aan het zeer belangrijk te vinden zijn of haar partner naar wens te kunnen bevredigen en zo goed als alle ondervraagden waren ook bereid op dit vlak bij te leren indien de partner zou aangeven dat dat nodig was.

How-to

Van de ondervraagde mannen blijkt 63,7% het gemakkelijkst klaar te komen via klassieke geslachtsgemeenschap, terwijl dat bij de vrouwen maar 41,9% is. De dames blijken wel grotere voorstanders van orale seks en masturbatie, waar respectievelijk 34,6% en 18,6% aangeeft zo het vlots een hoogtepunt te bereiken.

Been there, faked that

Als het op gefakete orgasmes aankomt, zien we geen grote verrassingen: de dames maken zich hier het vaakst schuldig aan. Maar liefst 47,1% geeft toe het al ooit gedaan te hebben, maar het moet gezegd dat de wijsheid komt met de jaren. Vrouwen ouder dan 50 beseffen dat je hiermee uiteindelijk niks bereikt en slechts 38,5% geeft dan ook aan het af en toe te doen (versus 50,7% bij de jongeren generatie).

Opmerkelijk is toch wel dat ook de mannen niet vies zijn van het betere acteerwerk in bed. Zo’n 11,9% van de mannelijke ondervraagden geeft aan al eens theatraal te zijn klaargekomen. Hoe dat precies gelukt is, blijft vooralsnog een mysterie.

Paprikachips en zure beertjes

De grote verrassing van de Twoo enquête zit hem echter in het belang dat Belgen aan orgasmes hechten. De keuze gegeven tussen een 30 minuten durend orgasme een een levenslange voorraad van hun favoriete snack, kiest toch 22,4% voor het laatste. Paprikachips met ribbeltjes, american cookies en zure beertjes bekoren 25,9% van de vrouwen en 18,9% van de mannen meer dan een intieme stoeipartij.

Er valt iets voor te zeggen, uiteraard, maar de verklaring schuilt misschien in iets anders dan je op het eerste zicht zou denken. “Hoewel we sneller een snack dan een orgasme zullen afslaan, betekent dit niet dat elke stoeipartij hoeft te eindigen met een hoogtepunt”, aldus Lien Lowagie van Twoo. “Uit onze bevraging blijkt immers ook dat maar 36,3% van de Belgen vindt dat een orgasme het allerbelangrijkste is als het op seks aankomt.”

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Orgasme, Seks, Twoo.