Hotspot: L.E.S.S., de nieuwe zaak van het voormalige Hertog Jan team
© Senne Van der Ven

Hotspot: L.E.S.S., de nieuwe zaak van het voormalige Hertog Jan team

Leestijd: 1 min

Enkele maanden na de sluiting van driesterrenrestaurant Hertog Jan maakt het team achter de populaire zaak een nieuwe start. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openen een vernieuwde versie van sharingrestaurant L.E.S.S. in het gezellige Brugge. Ontdek snel alles over de nieuwste hotspot.

Het einde van het Hertog Jan avontuur betekende voor Gert De Mangeleer en Joachim Boudens het begin van een nieuw project. Het resultaat is een vernieuwde versie van hun sharingrestaurant L.E.S.S. , dat staat voor Love. Eat. Share. Smile. De nieuwe L.E.S.S. by Hertog Jan*** is een concept waar je de hele dag door terecht kan voor grote en kleine culinaire cravings.

All-day eatery

De nieuwste hotspot in Brugge is een all-day eatery. Dat betekent dat je er vanaf het ontbijt terecht kan voor heerlijk culinair eten. Het keukenteam, onder de dagelijkse leiding van chef Ruige Vermeire, kookt gerechten die geïnspireerd zijn door smaken vanuit de hele wereld. Op de kaart vind je gerechten die Gert De Mangeleer thuis serveert, zoals een Marrakech burger of Ceviche uit Peru. Joachim Boudens zorgde dan weer voor de uitgebreide selectie aan wijnen en bieren.

Ontbijten kan er vanaf 8u30. Op het menu vind je zoete toppers zoals homemade Danish-pastry, maar ook een hartig ontbijt zoals eggs benedict. Voor de lunch en het diner kan je bij L.E.S.S terecht voor de gekende formule waar delen centraal staat. Ook in de namiddag, tussen 14.30 en 18 uur, kan je er ook terecht voor een selectie aan hartige en zoete gerechten.

Het splinternieuwe restaurant werd ook voorzien van een brutalistisch interieur die een warme sfeer uitstraalt. De ossenbloedkleurige cementvloer en grote lederen zitbank zijn absoluut de blikvangers van de zaak.

Maar er is meer…

Dit leuke nieuws is nog lang niet het einde van het avontuur van het Hertog Jan team. Zo komt er op de vroegere locatie van L.E.S.S. binnenkort nog een nieuw restaurant. Daar komt te focus te liggen op de Belgische en Franse keuken, maar dan in een creatief jasje. Bovendien zeggen Gert en Joachim de topgastronomie ook absoluut geen vaarwel. Onder de noemer MORE by Hertog Jan*** zal het duo op geregelde tijdstippen culinair koken voor een zeer beperkt aantal gasten.

L.E.S.S. is alle dagen geopend van 8u30 tot 22 uur. De zaak is gesloten op woensdag en zondag.

Meer lezen? 50 tinten roze: Antwerpen is met MOOY een mierzoete hotspot rijkerWereldprimeur: eerste bean to bar restaurant Octave binnenkort in AntwerpenDe restauranttrends van 2019: van free-from tot biostatisch eten.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Brugge, Gert de Mangeleer, Joachim Boudens, L.E.S.S., Restaurant.