Wereldprimeur: eerste ‘bean to bar’ restaurant Octave binnenkort in Antwerpen
© Pers

Wereldprimeur: eerste ‘bean to bar’ restaurant Octave binnenkort in Antwerpen

Leestijd: 1 min

Chocoladeliefhebbers opgelet! Binnenkort opent in Antwerpen namelijk het allereerste bean to bar restaurant zijn deuren. Octave is een ode aan een uniek ingrediënt en zal je verbazen met unieke en vernieuwende smaken op basis van cacao.

Ooit al eens geproefd van cacaobrood? Pas dan maar op, want het cacaobrood van Octave is énorm verslavend. En het is slechts een van de vele authentieke en originele creaties van het eerste restaurant ter wereld met een bean to bar atelier. Denk maar aan krokante bitterballen met een hartige cacao-dip of cacoa-toetsen die klassieke stoofvleessaus nog wat extra reliëf geven. Klinkt goed, niet?

Ode aan cacao

Het originele concept is het geesteskind van chef Thomas Van de Weyer. Als ancien van Sergio Herman en Yves Mattagne heeft de chef een achtergrond om u tegen te zeggen. Restaurant Octave vormt een onderdeel van Chocolate Nation, het grootste belevingsmuseum over Belgische chocolade ter wereld. Het restaurant vormt nu de kers op de taart van het museum en geeft het ook een extra culinaire dimensie.

Octave is in veel opzichten een ode aan cacao en chocolade. De naam verwijst naar Octaaf Callebout, de oprichter van wat later de grootste chocoladeproducent ter wereld zou worden. Toch wil de chef benadrukken dat Octave geen conceptueel restaurant is dat zich hoofdzakelijk focust op de cacaoboon. “Cacao en chocolade vormen geen doel op zich, maar een middel. Mijn keuken is vooral een elegante vorm van smaakversmelting. Kijk bijvoorbeeld naar de ganache van mosterd en cacao.”

Ook het interieur van de nieuwe zaak is een echt plaatje. Het frisse, ruimtelijke decor is verdeeld over twee verdiepingen waar de bar een centrale plaats inneemt. De ruimte wordt versierd door Oosterse objecten en discreet gekozen Art Nouveau elementen. Het is een geslaagde verwijzing naar de tropische oorsprong van cacao, maar ook naar Antwerpen als de grootste opslagplaats van cacaobonen. Ook de gezichten van Octaaf Callebout en zijn vrouw sieren de muren van het restaurant.

Octave, Koningin Astridplein 7, 2018 Antwerpen. Het restaurant is alle dagen geopend vanaf 10 uur. Meer informatie vind je op de website.  

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Antwerpen, Bean to bar, Octave, Restaurant.