Brussel zet het werk van modefotograaf Peter Lindbergh in de kijker met eerste expo in België
© Peter Lindbergh Foundation Paris

Brussel zet het werk van modefotograaf Peter Lindbergh in de kijker met eerste expo in België

Leestijd: 1 min

Van 15 december 2022 tot 14 mei 2023 organiseert de Stad Brussel in de Espace Vanderborght de postume tentoonstelling 'Untold Stories' van Peter Lindbergh, meester van de fotografie. Een paar stappen verder biedt Hotel Amigo zijn gasten de mogelijkheid de Peter Lindbergh-ervaring voort te zetten in een tijdelijke suite, speciaal ingericht met werken van de kunstenaar.

/

Voor de lens van Peter Lindbergh toonden supermodellen als Naomi Campbell, Kate Moss, Cindy Crawford, Linda Evangelista, Helena Christensen en Karen Elson een andere kant van hun vrouwelijkheid, namelijk hun breekbare schoonheid. Het gevoelige karakter van Lindbergh was ongetwijfeld net zijn sterkte, want daardoor bouwde hij een vertrouwensrelatie op met de modellen die hij fotografeerde. De grootste glossy tijdschriften stonden dan ook in de rij voor zijn foto’s, net zoals de musea nu voor zijn erfenis.

Na verschillende Europese steden wordt Brussel de eerste Belgische stad die Peter Lindbergh eert. Deze retrospectieve, die een eerbetoon aan hem is, is de uitdrukking van een artistieke visie die is opgebouwd en gevoed gedurende vier decennia van werk, ontmoetingen en creatie. Drie jaar lang besteedde Lindbergh zijn nachten aan onderzoek, bewerking en montage van beelden om voor nieuwe verrassingen te zorgen. Deze onuitgegeven foto’s en video’s zullen vier maanden lang te zien zijn in de Espace Vanderborght in Brussel, dankzij de betrokkenheid en steun van de stad en de medewerking van de Peter Lindbergh Foundation.

 

Peter Lindbergh, Untold Stories, van 15 december tot 14 mei in het Vanderborghtgebouw, Schildknaapstraat 50 in Brussel. Info op de website.

Lees ook: Kerstcadeaus 2022: dit wil onze fashion director Elspeth Jenkins voor Kerstmis

/

Een tijdelijke suite in Hotel Amigo

Zo lang de tentoonstelling Untold Stories loopt, biedt Hotel Amigo zijn gasten de kans om in de tijdelijke suite te logeren. Het hotel in Brussel selecteerde zorgvuldig verschillende kunstwerken voor deze suite. Jean Reno, Jeanne Moreau en Isabella Rossellini zijn slechts enkele van de sterren die voor de lens van de beroemde fotograaf poseerden.

De gasten kunnen ook een boekje Untold Stories ontdekken, een bladwijzer en enkele postkaarten met een werk van Peter Lindbergh. Een ervaring die ideaal is om jezelf onder te dompelen in het genie van de kunstenaar, gepaard met een prachtig verblijf.

Meer info vind je op de website van Hotel Amigo.

Lees ook: Wedstrijd: Win een aankoopbon Designer Outlet Roermond-Roosendaal ter waarde van € 250

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.