Het paradijs voor sneeuwliefhebbers: het skigebied van Tignes
© presse

Het paradijs voor sneeuwliefhebbers: het skigebied van Tignes

Door Joëlle Lehrer
Leestijd: 2 min

In Tignes, dat we kennen als het grootste skigebied ter wereld, bevindt zich een gloednieuw resort van Club Med dat helemaal inspeelt op de verwachtingen van sneeuwliefhebbers. Met een hoge wellnessindex en een Green Label-certificaat is deze ‘skihut’ in de bergen een hoogst unieke plek.

/

Het decor voor de Club Med van Tignes in de Franse Alpen, een monumentaal gebouw aan de rand van de piste(s), mogen we gerust een technisch hoogstandje noemen. Vijf jaar van studie en bouwwerkzaamheden, een budget van 130 miljoen euro, een inventieve aanpak op alle niveaus.

Lees ook: Zalando en Filling Pieces lanceren genderless en size-inclusive capsulecollectie

Dit resort met Green Globe-certificaat is opgetrokken uit materialen met een lage CO2-uitstoot. Aan de balkons zijn zonnepanelen geïnstalleerd, verwarmen gebeurt met warmtepompen, het warme water wordt gerecycleerd en plastic is verleden tijd… Rond het
gebouw zijn vierduizend bomen geplant. Dat ecologische aspect zet zich op alle niveaus door, tot in de recyclage van het skimateriaal. Club Med pakt het niet alleen milieubewust aan, maar koos ook voor het allerbeste op het gebied van ski- en snowboarduitrusting. De Ski Pro-ruimte vormt een aaneenschakeling van ultraperformant materiaal, van de ski’s tot de helmen.

De kleedkamers liggen pal ernaast, aan de rand van de piste. Je outfit aan en hop skiën maar.

/

Buiten én binnen

De 33-jarige Brit Billy Morgan, olympisch medaillewinnaar snowboarden, kwam naar Tignes voor een demonstratie. En dat was zelfs voor hem een openbaring. Gewoonlijk trekt hij voor zijn sport naar de Verenigde Staten of Canada. Volgens de kampioen moet je
je na een week in de sneeuw van Tignes al aardig op je gemak voelen op een snowboard. Naast al die sporten op latten kunnen waaghalzen ook gaan ijsduiken via de Club. Onder het ijs van het meer in de buurt. Onverschrokken wandelaars kunnen dan weer de bergtoppen opklimmen.

Lees ook: 1 op 3 Belgen wil graag een seksspeeltje voor Valentijn

Ook indoorsporten en wellness vinden we terug in het activiteitenaanbod. Het zwembad, een schitterend ontwerp van Jean-Philippe Nuel (die het hele design van deze club bedacht, met een focus op kostbare materialen en plaatselijk vakmanschap), is vijfentwintig meter lang. Zwemmers kunnen dus echt hun baantjes trekken. Het bad is onder meer versierd met L’ours bleu (De Blauwe Beer), een sculptuur van Lucas Beaufort. Deze kunstenaar komt uit de skatewereld en wist de actuele spirit van de Club goed te vatten – in de vibe van de actieve vakantieganger maar ook van wie het lekker rustig aan wil doen.

/

Mediteren en ademhalen

In de spa krijg je in een geraffineerd decor een ‘kleine’ relaxerende pauze aangeboden voordat je aan je verzorging begint. Hier kan je terecht voor gezichtsbehandelingen – mijn keuze – en voor massages van je rug en/of benen. Heerlijk voor skiërs of snowboarders! Mijn schoonheidsspecialiste wist al heel snel de kenmerken van mijn gezicht én van mijn persoonlijkheid te bepalen. Waarop ze me een voorschrift overhandigde voor de verzorgingen die ik zou kunnen laten doen. Zen, we gaan voor zen tot het uiterste. En wel met de yogalessen die zijn ontwikkeld door de Braziliaan Heberson Oliveira .

Zijn ‘vibhava yoga’ past perfect bij het alpendecor en de Club Med-spirit. Ik volgde twee lessen en was zeer te spreken over zijn aandacht en de vriendelijke manier waarop hij alle bewegingen uitlegde en corrigeerde. Hij bleek echt bekommerd om ons welzijn, dat hier op de eerste plaats staat. In de bergen zou je slecht slapen, zeggen ze, maar na een lesje vibhava yoga val ik als een blok in slaap… Tot aan de volgende zonnegroet, want ook hoog op deze magische bergen heerst de zon.

Alle info over Club Med Tignes.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Travel.