1 op 3 Belgen wil graag een seksspeeltje voor Valentijn
© unsplash

1 op 3 Belgen wil graag een seksspeeltje voor Valentijn

Leestijd: 1 min

Valentijn staat weer voor de deur. Het feest van de liefde is voor koppels het uitgelezen moment om even dicht bij mekaar te zijn. Een romantische of pikante avond? Alles kan! En daar hoort uiteraard een passend geschenk bij. Uit onderzoek van Babylon Loveshop, ​een netwerk van Belgisch-Franse erotische winkels, blijkt dat 33,7% van de Belgen graag seksspeeltjes cadeau krijgen. Maar er is duidelijk wel nog wat schroom ook. Zo heeft nog slechts 8,2% ooit al een seksspeeltje cadeau gedaan op Valentijn.

/

Valentijn komt eraan en dat betekent tijd om een cadeautje te kopen voor je geliefde. Een seksspeeltje in geschenkverpakking is daarbij geen absoluut taboe. Terwijl 4 op de 10 Belgen (41%) vindt dat een seksspeeltje of een ander product voor seksueel genot een leuk cadeau kan zijn voor je (seks)partner, heeft echter nog maar een kwart (27%) het effectief al eens cadeau gedaan. Valentijn lijkt de gelegenheid bij uitstek er toch eens voor te gaan. Zo geeft 1 op de 3 Belgen (33,7%) aan dat het zelf graag een seksspeeltje als cadeau zou krijgen. 8,2% heeft het effectief al eens cadeau gedaan op Valentijn.

Lees ook: Gebleekte wenkbrauwen oftewel bleached brows zijn (terug) een ding

Over het algemeen zijn Belgen best wel te vinden voor seksspeeltjes. 6 op de 10 (61%) gaat ermee akkoord dat seksspeeltjes je seksleven (weer) spannender kunnen maken. Vooral jongeren denken daar zo over (-35: 71%; 35-54: 67%), al is bijna de helft van de 55-plussers (47%) daar ook van overtuigd.

/

Let’s talk about sex

Valentijn is ook hét moment waarbij koppels mekaar eens wat dieper in de ogen kijken en even reflecteren over hun relatie. Seks is daarbij een onderwerp dat niet voor iedereen even makkelijk bespreekbaar is. Uit het onderzoek dat Babylon Loveshop liet uitvoeren blijkt dat een kwart van de Belgen (25%) zich ongemakkelijk om over seks te praten. Al vindt 6 op 10 Belgen (60%) wel dat er (meer) vrijuit over seks gepraat zou moeten worden. De Belgen die wel makkelijk over seks kunnen praten, doen dat vooral met volgende personen:

  1. Partner (60%)
  2. Vrienden (42%)
  3. Collega’s (15%)

Lees ook: Geheelonthouders tot 10% minder kans op borstkanker

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Valentijn.